avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... inselaciune pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

inselaciune pe internet

salut ce pot sa fac impotriva cuiva care m-a inselat pe internet in loc de un telefon mi-a trimis un bolovan la pretul 300 ron
Cel mai recent răspuns: urarum , utilizator 20:10, 30 Iunie 2009
Ii faceti plangere penala.
...in astfel de situatii sa presupunem ca se face o plangere impotriva celui care a inselat insa cum poate fi dovedita fapta, ptr ca stim bine ca un colet trimis prin posta se verifica dupa ce se ridica si dupa ce se plateste acea suma,ci nu inainte cum se poate face in eventualitatea in care coletul este trimis printr-o firma de curierat si din cate stiu coletul poate fi si refuzat daca continutul nu corespunde...oare daca fapta nu se poate dovedi,reclamantul nu risca sa se trezeasca el cu o eventuala plangere ptr denunt calomnios,etc.???

chiar astept cu nerabdare un raspuns care sa ma convinga ca ma insel in gandire...va multumesc anticipat !!!:)
CaVoU a scris:

salut ce pot sa fac impotriva cuiva care m-a inselat pe internet in loc de un telefon mi-a trimis un bolovan la pretul 300 ron

amuzant:))) dar nu o sa rezolvi nimic, persoana aia probabil nici nu exista in vreun act, doar sa te bucuri ca nu ai pierdut zeci de mii de euro ca altii
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2009
renmicsirau, utilizator
aveti posibilitatea depunerii plangerii penale avand ca obiect savarsirea infractiunii de inselaciune, in temeiul careia se va efectua acte de cercetare.
andrei_pap87 a scris:

...in astfel de situatii sa presupunem ca se face o plangere impotriva celui care a inselat insa cum poate fi dovedita fapta, ptr ca stim bine ca un colet trimis prin posta se verifica dupa ce se ridica si dupa ce se plateste acea suma,ci nu inainte cum se poate face in eventualitatea in care coletul este trimis printr-o firma de curierat si din cate stiu coletul poate fi si refuzat daca continutul nu corespunde...oare daca fapta nu se poate dovedi,reclamantul nu risca sa se trezeasca el cu o eventuala plangere ptr denunt calomnios,etc.???

chiar astept cu nerabdare un raspuns care sa ma convinga ca ma insel in gandire...va multumesc anticipat !!!:)

Aveti dreptate.

Alte discuții în legătură

In cazul trimiterii prin posta romana skullkid skullkid Se presupune ca trimite un colet in schimbul altuia. Daca se intampla si coletul este gol, deci reprezinta o inselaciune, \"teapa\". Politia poate sa rezolve ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Night21 Night21 Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta ... (vezi toată discuția)
Mi-am luat teapa cu un telefon... stefan82 stefan82 Buna ziua! Mi-am luat teapa pe un site de vanzari , unde am cumparat un telefon nokia e71 , am vorbit cu respectivul vanzator si mi-a zis ca telefonul e ... (vezi toată discuția)