avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... inselaciune pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

inselaciune pe internet

salut ce pot sa fac impotriva cuiva care m-a inselat pe internet in loc de un telefon mi-a trimis un bolovan la pretul 300 ron
Cel mai recent răspuns: urarum , utilizator 20:10, 30 Iunie 2009
Nu conteaza ca nu au fost facute in momentul deschiderii coletului. Constituie proba. Sunt ferm convins ca daca-si aduce bine aminte utilizatorul, in momentul in care a deschis coletul, sigur mai erau 2-3 persoane (prieteni, rude etc) cel putin la fel de nerabdatoare ca si el, sa afle cum arata noua achizitie a acestuia...
B-)
Eu nu mi-as face probleme, decat in masura in care nu se mai gasesc si alte persoane pagubite de acelasi faptuitor.
Cineva trebuie sa-i invete minte pe acesti indivizi ca nu e indicat sa comita astfel de fapte.

Av. Adrian Posdarie
Si eu am patit ca tine,doar ca in momentul deschiderii coletului(eram circumspect desi in urma cu cateva zile am mai cumparat ceva de pe net si a fost trimis prin posta si nu a fost problema) s-a intamplat sa fie cineva langa mine chiar la iesire din posta(locul unde am si desfacut coletul).Eu cumparasem un telefon si am primit unul defect,o alta marca(teapa).Am sunat peste tot,la posta unde urma sa ajunga banii,m-am interesat de adresa lui prin intermediul internetului.Politia ca de obicei e paralel,adica a trebuit sa le dau eu adresa celui care m-a tepuit sa le fac rost de numar de telefon(nu aveam pentru ca am vorbit prin messenger)etc.Am sunat si la politia din Constanta(de acolo era)si i-am pus in legatura cu cei din orasul meu(de parca nu era datoria lor).Pana la urma s-a rezolvat cu vreo 2 telefoane dar nu direct la cel in cauza ci la unchiul lui(cica avocat-dar cred ca era o momeala pentru istetii de politai).Banii i-am recuperat dupa vreo 5 saptamani dar se putea si mai repede dar cei de la politie au uitat de mine si a trebuit sa-i vizitez aproape in fiecare saptamana si am mai facut inca o plangere deoarece bineinteles-s-a pierdut(parca infractorii le dau leafa)prima.Prima data afla unde ajung banii(la ce oficiu postal-in timp util)si daca se deranjeaza un agent sa urmareasca cine ridica banii poti sa-l sperii si astfel ai o sansa.
Am si eu o intrebare .. am fost fraudat cu 1000 USD de catre o persoana din Cameroon. Am factura proforma (insa tind sa cred ca firma este falsa) si copie dupa pasaportul persoanei in cauza. Am o mare parte din convorbiri (cele via e-mail) si actele de la cele 2 depuneri pe care le-am facut.

Am platit o marfa 100% in avans ... ce pot sa fac sa-mi recuperez prejudiciul. Cui ar trebui sa ma adresez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul trimiterii prin posta romana skullkid skullkid Se presupune ca trimite un colet in schimbul altuia. Daca se intampla si coletul este gol, deci reprezinta o inselaciune, \"teapa\". Politia poate sa rezolve ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Night21 Night21 Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta ... (vezi toată discuția)
Mi-am luat teapa cu un telefon... stefan82 stefan82 Buna ziua! Mi-am luat teapa pe un site de vanzari , unde am cumparat un telefon nokia e71 , am vorbit cu respectivul vanzator si mi-a zis ca telefonul e ... (vezi toată discuția)