avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... inselaciune pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

inselaciune pe internet

salut ce pot sa fac impotriva cuiva care m-a inselat pe internet in loc de un telefon mi-a trimis un bolovan la pretul 300 ron
Cel mai recent răspuns: urarum , utilizator 20:10, 30 Iunie 2009
pentru ca persoana respectiva sa poata ridica banii el trebuie sa aiba o adresa valabila mentionata pe colet,poate numele nu exista da adresa da.aceasta persoana poate fi prinsa cu ajutorul firmei de curierat eventual,toata traba e ca u sa poti dovedii ca esti victima unei inselaciuni.
Nu aveti nicio informatie referitoare la identitatea celui in cauza? Ati incercat sa vorbiti cu administratorii site-ului respectiv pentru banarea respectivului utilizator ? Nu exista pobilitatea sa aflati prin intermediul aceluiasi site daca nu mai sunt cumva si alte persoane inselate de acel individ? Cum ati platit (card, ramburs etc)?
Nu va lasati! S-ar putea sa incropim ceva... Ateptam informatii suplimentare.

Av. Adrian Posdarie
Am si eu o singura intrebare: cum ar putea sa dovedeasca ca acolo era o piatra? Daca coletul nu a fost deschis la posta, eventual cu un martor prezent, din punctul meu de vedere nu are cum sa demonstreze ca nu era telefonul inauntru, iar daca nu exista un contract (si banuiesc ca nu exista) cu atat mai mult.
Ar trebui sa fotografieze coletul respectiv , intrucat fotografiile(plansele foto) pot fi apreciate in concret ca si mijloc de proba.
Depozitiile martorilor sunt foarte utile in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Dar daca pozele nu sunt facute in momentul deschiderii ce valoare mai au acum?
Nu cred ca mai pot fi folosite ca mijloc de proba. Ma insel?

Alte discuții în legătură

In cazul trimiterii prin posta romana skullkid skullkid Se presupune ca trimite un colet in schimbul altuia. Daca se intampla si coletul este gol, deci reprezinta o inselaciune, \"teapa\". Politia poate sa rezolve ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Night21 Night21 Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta ... (vezi toată discuția)
Mi-am luat teapa cu un telefon... stefan82 stefan82 Buna ziua! Mi-am luat teapa pe un site de vanzari , unde am cumparat un telefon nokia e71 , am vorbit cu respectivul vanzator si mi-a zis ca telefonul e ... (vezi toată discuția)