avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna

Am si eu o intrebare : sunt divortat de sotia mea de aproape un an de zile si avem un copil in varsta de trei ani.Ea vrea sa plece cu copilul in Italia, dar eu nu sunt de acord. Custodia copilulul este comuna. Credeti ca poate sa plece cu el? Daca da, spune-ti-mi ce as putea face sa o impiedic sa nu plece. Am nevoie de un raspuns cat mai repede va implor.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:33, 22 Ianuarie 2013
Nu, in situatia in care instanta a stabilit ca autoritatea parinteasca apartine ambilor parinti, fosta dvs. sotie poate sa iasa din tara impreuna cu minorul , numai in situatia in care obtine de la dvs. o declaratie de acord ( notariala) pentru iesirea din tara , cat si pentru eliberarea pasaportului minorului.
Daca dvs nu sunteti de acord cu plecarea copilului, mama va fi nevoita sa se adreseze instantei pt a obtine o hotarare care sa suplineasca acordul dvs ca domiciliul copilului sa fie schimbat, sa se poata stabili in Italia.
Da, va trebui sa deschida un nou proces.
Poate incerca sa obtina si o hotarare mai urgenta.
Daca vrea sa plece doar in excursie va merge repede daca stie sa se judece.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)