'' Impozitul pe cladiri este reglementat prin Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile ulterioare
Impozitul pe cladiri se datoreaza catre bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale in care este amplasata cladire''
De când nu/este primăria doar unitate administrativ teritorială?
La mine în comuna nu se plătește impozitul la unitatea administrativ teritoriala (primăria)
În satul meu care este municipiu de județ se plătește impozitul la direcția fiscală a Municipiului B.
Iar, când am zis la Administratia fiscală că vreau să depun o cerere de urmarire fiscală împotriva cuiva ce nu a plătit impozit aferent imobilului din 1939, s-au uitat la mine ca la star trek netitrat din limba klingoniana..
În loc de cerere urmarire fiscală au înțeles certificat de neurmarire fiscală..
În UE din secolul XXI sau XX, dacă un proprietar de imobil intabulat nu plătește impozitul aferent imobilului din 1939 sau din 1983, 1990, statul respectiv îi ia imobilul și îl radiaza din cartea funciara doar din motivul ca nu a plătit impozit aferent imobilului.... Fără drept de apel..
Mai mult decât atât, dacă ''veniturile/castigurile'' dobândite de stat din imobilul astfel '' ''confiscat /proprit'' nu sunt suficiente pentru acoperirea cheltuielilor de neplata a impozitului aferent imobilului la care se adaugă majorări de 2000 la suta la plata impozitelor datorita neplata acestora la termen și a faptului că se adaugă și cheltuieli de avertizare, și alte cheltuieli,, datornicul neplattitor de impozite, va ispasi și o pedeapsă cu inchisoarea..
În România actuală, pare o aberație asa ceva... Si statul se miră de ce nu are fonduri..
Formulati o sesizare in acest sens la Directia Taxe si Impozite Locale in a carei raza de competenta teritoriala se afla imobilul respectiv. Nu puteti cere dumneavoastra inceperea nici unei proceduri de urmarire fiscala, ci cel mult sa sesizati aspectul de neplata a impozitului. Conducatorul institutiei va decide inceperea unor eventuale verificari.
Deci la sesizarea dvs, se deplaseaza pe teren inspectorul care are strada arondata si in urma referatului acestuia, contribuabilul va fii instiintat sa vina sa isi declare imobilul, in cazul in care nu se va prezenta va fi impus din oficiu, dar in termenul de prescriptie de 5 ani. La mine in oras, am trecut pe langa niste palate cu suprafete enorme, care la impozit figurau cu 37 mp, fara sesizare din partea cuiva nimeni nu putea face nimic, iar din oficiu.....mai greu.