avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite si taxe teren intravilan
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite si taxe teren intravilan

Buna ziua,
As dori si eu o lamurire privind noul cod fiscal si modul de aplicare al acestuia referitor la impozitul asupra terenului intravilan inregistrat la categoria de folosinta curti -constructii si cel intravilan inregistrat la alta categorie de folosinta.
Am mers la primarie de doua ori si de doua ori mi s-au spus sume diferite privind nivelul impozitului, ultima explicatie data fiind ca pe langa faptul ca se plateste impozit si pe terenul de sub constructii si ca a crescut valoarea impozabila a acestor terenuri (lucru mediatizat si de presa), in noul cod fiscal pe langa terenul incadrat in registrul agricol la curti constructii si 400 metri din terenul incadrat la alta categorie de folosinta il voi plati tot ca teren curti constructii, ceea ce inseamna ca impozitul a crescut la teren cu cel putin 240 lei, un ha teren curti constructii avand o valoare impozabila de 6000 lei, fata de arabil care e de 21 lei.
Eu am intrat pe sit-ul unor primarii si am vazut ca unele procedeaza la fel, altele sustin ca terenul incadrat la curti-constructii si terenul cu alta destinatie, pana la 400 metri patrati vor fi platiti ca si teren curti constructii.Mentionez ca eu am carte funciara din 2005, depusa la primarie, pe baza careia mi s-au calculat pana acum impozitele, dar anul acesta nu mai tin cont de ea, suprafata totala de 532 metri patrati, 285 arabili si 247 la curti constructii, in care intra si casuta de 85 metri patrati, fiind trecuti toti la curti constructii si impozitati ca atare.
Intrebarea mea se refera daca asa este corect interpretat codul fiscal, daca este corect sa nu se tina cont de cartea funciara si daca se poate schimba doar din pix incadrarea unui teren, doar pentru a dubla sau chiar tripla impozitele..
Cel mai recent răspuns: lucianviorel , utilizator 13:49, 28 Ianuarie 2016
este o problema atat de grea sau chiar nu a fost sesizata de nimeni pana acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea funciara lucianviorel lucianviorel Buna ziua, Daca in cartea funciara terenul este incadrat in diverse categorii de folosinta, primaria are sau nu obligatia sa respecte aceste categorii la ... (vezi toată discuția)
Impozit teren intravilan CIPICIP CIPICIP Buna ziua, As dori o lamurire privind noul cod fiscal si modul de aplicare al acestuia referitor la impozitul asupra terenului intravilan inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Majorare semnificativa taxa locala pe teren intravilan asomesan asomesan Buna ziua, Va rugam sa ne lamuriti cu o informatie referitoare la cresterea de 10 ori a impozitului pe teren intravilan, pe care este construita si o casa de ... (vezi toată discuția)