avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Majorare semnificativa taxa locala pe teren intravilan
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Majorare semnificativa taxa locala pe teren intravilan

Buna ziua,
Va rugam sa ne lamuriti cu o informatie referitoare la cresterea de 10 ori a impozitului pe teren intravilan, pe care este construita si o casa de locuit. Terenul este de 1400 mp, iar valoare impozit pe 2016 - 423 lei, fata de 42 lei in 2015. Cum este posibila aceasta crestere si in baza caror modificari fiscale, valoarea impozitului a putut fi majorata de 10 ori?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucianviorel , utilizator 11:32, 29 Ianuarie 2016
Modificările semnificative aduse de noul cod fiscal care se referă la impozitul pe teren sunt:
- se impozitează şi suprafeţele de teren ocupate de clădiri și vor fi impozitate ca teren curți construcții
-in cazul deţinerii unui teren în intravilan cu altă categorie de folosinţă decât teren curţi construcţii, din totalul suprafeţei se vor impozita 400 mp ca teren curţi construcţii, iar diferenţa se va impozita prin încadrare la categoria de folosinţă inițială
[ link extern ]
Aceeasi problema am ridicat-osi eu si nu am primit nici un raspuns. Nici acum nu sunt lamurit, cazul prezentat de domnul se referea la faptul ca terenul era prins tot la arabil, rezultand acest lucru si dupa caloarea impozitului platit in 2015, eu insa am o locuinta construita in 1982, am carte funciara, teren topal 532 mp, din care 285 arabil si 247 curti constructii. Am inteles ca acum platesc si terenul de sub casa ca teren curti constructii, adica voi plati impozit pe cei 247 mp, insa de la primarie mi s-a spus ca voi plati impozit pe tot terenul de 532 mp, ca si curti constructii, ca legea spune ca pe langa terenul cu care figurezi deja la registrukl agricol ca fiind curti constructii, se mai adauga inca 400 mp din terenul de alta folosinta tot la categoria curti constructii, Este corecta aceasta abordare, sau legiutorul s-a referit tocmai la cazurile in care erau constructii pe anumite terenuri si ele figurau ca terenuri arabila si atunci 400 mp se vor plati ca si curti constructii? Dar in cazul meu, daca am o carte funciara facuta acum 10 ani, dupa care platesc taxele si impozitele, acum nu se mai tine cont de ea? poate primaria sau guvernul sa-mi schimbe incadrarea fara nici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe teren intravilan lucianviorel lucianviorel Buna ziua, As dori si eu o lamurire privind noul cod fiscal si modul de aplicare al acestuia referitor la impozitul asupra terenului intravilan inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Impozit teren intravilan CIPICIP CIPICIP Buna ziua, As dori o lamurire privind noul cod fiscal si modul de aplicare al acestuia referitor la impozitul asupra terenului intravilan inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Cartea funciara lucianviorel lucianviorel Buna ziua, Daca in cartea funciara terenul este incadrat in diverse categorii de folosinta, primaria are sau nu obligatia sa respecte aceste categorii la ... (vezi toată discuția)