avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cartea funciara

Buna ziua,

Daca in cartea funciara terenul este incadrat in diverse categorii de folosinta, primaria are sau nu obligatia sa respecte aceste categorii la stabilirea impozitului pe teren.De ce noul cod fiscal lasa la latitudionea primariilor sa mai adauge pe langa terenul incadrat la curti constructii inca 400 metri incadrati la o alta categorie de folosinta tot la curti constructii... diferenta de pret este de 300 ori, este legal acest lucru, mai ales ca tot codul fiscal spune clar ca impozitarea terenurilor se face conform categoriilor de folosinta a terenurilor, rangului orasului, etc, ca schimbarea categoriei se face numai de proprietar pe baza unei declaratii si a altor documente legale. Este Cartea Funciara un docuiment pe care sa te poti baza, sau primaria , guvernul, poate face din condei ca aceasta sa nu mai aiba nici o valoare?
intreb acest lucru deoarece in cartea mea funciara am 532 metri teren, din care arabil 285 si 247 curti constructii.Pana in acest an asa mi s-a calculat impozitul pe teren, anul trecut am platit cam 120 lei, anul asta am intrebat la primarie si mi s-a spus ca am de plata 330 lei, deoarece toti cei 532 metri sunt trecuti la curti constructii.Este legal?

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe teren intravilan lucianviorel lucianviorel Buna ziua, As dori si eu o lamurire privind noul cod fiscal si modul de aplicare al acestuia referitor la impozitul asupra terenului intravilan inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Majorare semnificativa taxa locala pe teren intravilan asomesan asomesan Buna ziua, Va rugam sa ne lamuriti cu o informatie referitoare la cresterea de 10 ori a impozitului pe teren intravilan, pe care este construita si o casa de ... (vezi toată discuția)
Impozit teren intravilan CIPICIP CIPICIP Buna ziua, As dori o lamurire privind noul cod fiscal si modul de aplicare al acestuia referitor la impozitul asupra terenului intravilan inregistrat la ... (vezi toată discuția)