avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit teren intravilan
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit teren intravilan

Buna ziua,
As dori o lamurire privind noul cod fiscal si modul de aplicare al acestuia referitor la impozitul asupra terenului intravilan inregistrat la categoria de folosinta curti -constructii si cel intravilan inregistrat la alta categorie de folosinta.
Inteleg ca pe langa faptul ca se plateste impozit si pe terenul de sub constructii si ca a crescut valoarea impozabila a acestor terenuri (lucru mediatizat si de presa), in noul cod fiscal pe langa terenul incadrat in registrul agricol la curti constructii si 400 metri din terenul incadrat la alta categorie de folosinta il voi plati tot ca teren curti constructii, ceea ce inseamna ca impozitul a crescut la teren cu cel putin 240 lei, un ha teren curti constructii avand o valoare impozabila de 6000 lei, fata de arabil care e de 21 lei.
Exemplul meu este urmatorul :
1000 mp intravilan ,din care 440 mp sunt declarati curți constructii conform cartii funciare ,schitelor cadastrale si intabularii. Pe linga cei 440 mp declarati curti constructii ,mai apar alti 400 mp curti constructii din mp cei 560 mp ramasi ,care sunt declarati teren agricol.
Intrebarea mea se refera daca asa este corect interpretat codul fiscal, daca este corect sa nu se tina cont de cartea funciara si daca e corect sa platesc de doua ori curti constructii din moment ce am declarati deja cei 440 mp.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:26, 1 Septembrie 2016
Este corect.
Citiți și acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe teren intravilan lucianviorel lucianviorel Buna ziua, As dori si eu o lamurire privind noul cod fiscal si modul de aplicare al acestuia referitor la impozitul asupra terenului intravilan inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Majorare semnificativa taxa locala pe teren intravilan asomesan asomesan Buna ziua, Va rugam sa ne lamuriti cu o informatie referitoare la cresterea de 10 ori a impozitului pe teren intravilan, pe care este construita si o casa de ... (vezi toată discuția)
Impozit teren intravilan folosinta agricol, impozit de la 17 lei la 355 lei!!!? nataliadinu nataliadinu Buna ziua, Detin un teren de 1000 mp intravilan, categoria de folosinta agricol. Intabulat, carte funciara etc. Pana anul trecut plateam un impozit de 17 ... (vezi toată discuția)