Buna ziua,
As dori o lamurire privind noul cod fiscal si modul de aplicare al acestuia referitor la impozitul asupra terenului intravilan inregistrat la categoria de folosinta curti -constructii si cel intravilan inregistrat la alta categorie de folosinta.
Inteleg ca pe langa faptul ca se plateste impozit si pe terenul de sub constructii si ca a crescut valoarea impozabila a acestor terenuri (lucru mediatizat si de presa), in noul cod fiscal pe langa terenul incadrat in registrul agricol la curti constructii si 400 metri din terenul incadrat la alta categorie de folosinta il voi plati tot ca teren curti constructii, ceea ce inseamna ca impozitul a crescut la teren cu cel putin 240 lei, un ha teren curti constructii avand o valoare impozabila de 6000 lei, fata de arabil care e de 21 lei.
Exemplul meu este urmatorul :
1000 mp intravilan ,din care 440 mp sunt declarati curți constructii conform cartii funciare ,schitelor cadastrale si intabularii. Pe linga cei 440 mp declarati curti constructii ,mai apar alti 400 mp curti constructii din mp cei 560 mp ramasi ,care sunt declarati teren agricol.
Intrebarea mea se refera daca asa este corect interpretat codul fiscal, daca este corect sa nu se tina cont de cartea funciara si daca e corect sa platesc de doua ori curti constructii din moment ce am declarati deja cei 440 mp.