avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare salariat dupa o hotarare definitiva si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare salariat dupa o hotarare definitiva si executorie, intre timp angajatorul face recurs si castiga

Buna dimineata.
Un salariat a castigat in instanta de fond, respectiv a fost anulata decizia de concediere, iar in urma comunicarii hotararii judecatoresti definitive si executorii angajatorul il reintegreaza pe salariat, fara a-i platii drepturile salariale.
Cu toate acestea angajatorul a facut recurs care i-a fost admis, fiind modificata hotararea in sensul ca respinge contestatia salariatului.
De la data reintegrarii pana la pronuntarea recursului salariatul trebuie sa-i restituie angajatorului salariile care nu i se cuveneau si platite in baza contractului legal incetat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 22 Ianuarie 2013
Castigand in recurs, angajatorul se va folosi de institutia intoarcerii executarii silite .... astfel incat, va recupera tot ce a platit salariatului pana la data pronuntarii instantei de recurs.
Pai in aceasta perioada salariatul a prestat munca in folosul angajatorului, iar aceasta munca nu trebuia platita cumva, chiar daca angajatorului i s-a admis ulterior recursul?
Nu putem spune ca salariatul a muncit in baza unui contract in forma nescrisa ( si lovit de nulitate), intrucat celalalt contract era incetat din moment ce i s-a admis recursul?
Ce se intampla cu munca prestata de salariat la angajator? Nu trebuie renumerata cumva?
C.i.m. nu este lovit de nulitate , el a incetat .. fapt ce inseamna ca a prestat munca fara c.i.m. .. parerea mea este ca, ar trebui incheiat un nou c.i.m. pentru acea perioada.
cred ca ar fi imposibil deoarece c.i.m. se incheie anterior inceperii activitatii...prin urmare angajatorul poate fi pasibil de o amenda contrventionala deoarece a primit in campul muncii o persoana fara incheierea unui c.i.m.
Eu as zice, ca in aceste conditii nu i se poate aplica o sanctiunea contraventionala, intrucat fiind de buna credinta a pus in executare hotararea primei instante , sub riscul intoarcerii executarii silite .. ceea ce acum se intampla.

Alte discuții în legătură

Angajare inaintea recursului razvantoader92 razvantoader92 Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare c.i.m. - art.55 lit.(b) codul muncii. nimar nimar Buna ziua, In cursul anului 2010 agajatorul X emite o Decizie de incetare a C.I.M.-ului salariatului Y in temeiul art.55 lit.b Codul Munii - [b][i]cu ... (vezi toată discuția)
Daca decizia primei instante este definitiva, indiferent de rezultatul de la recurs, se va pune in aplicare? miha6809 miha6809 Pe data de 20.10.2010 am castigat procesul conform celor de mai jos : 15/09/2010 termen pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinareşi înscrisuri ... (vezi toată discuția)