Buna dimineata.
Un salariat a castigat in instanta de fond, respectiv a fost anulata decizia de concediere, iar in urma comunicarii hotararii judecatoresti definitive si executorii angajatorul il reintegreaza pe salariat, fara a-i platii drepturile salariale.
Cu toate acestea angajatorul a facut recurs care i-a fost admis, fiind modificata hotararea in sensul ca respinge contestatia salariatului.
De la data reintegrarii pana la pronuntarea recursului salariatul trebuie sa-i restituie angajatorului salariile care nu i se cuveneau si platite in baza contractului legal incetat?
Castigand in recurs, angajatorul se va folosi de institutia intoarcerii executarii silite .... astfel incat, va recupera tot ce a platit salariatului pana la data pronuntarii instantei de recurs.
Pai in aceasta perioada salariatul a prestat munca in folosul angajatorului, iar aceasta munca nu trebuia platita cumva, chiar daca angajatorului i s-a admis ulterior recursul?
Nu putem spune ca salariatul a muncit in baza unui contract in forma nescrisa ( si lovit de nulitate), intrucat celalalt contract era incetat din moment ce i s-a admis recursul?
Ce se intampla cu munca prestata de salariat la angajator? Nu trebuie renumerata cumva?
C.i.m. nu este lovit de nulitate , el a incetat .. fapt ce inseamna ca a prestat munca fara c.i.m. .. parerea mea este ca, ar trebui incheiat un nou c.i.m. pentru acea perioada.
cred ca ar fi imposibil deoarece c.i.m. se incheie anterior inceperii activitatii...prin urmare angajatorul poate fi pasibil de o amenda contrventionala deoarece a primit in campul muncii o persoana fara incheierea unui c.i.m.
Eu as zice, ca in aceste conditii nu i se poate aplica o sanctiunea contraventionala, intrucat fiind de buna credinta a pus in executare hotararea primei instante , sub riscul intoarcerii executarii silite .. ceea ce acum se intampla.