avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inscrierea in statut a mai multor obiecte de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inscrierea in statut a mai multor obiecte de activitate pentru un SRL

Buna ziua.

Doresc sa intreb daca un SRL poate desfasura mai multe tipuri de activitati care difera intre ele (de ex. comert cu materiale de constructii, curierat, productie) si sa aiba inscris in statut doar un obiect de activitate principal, iar celelalte secundare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:34, 22 Ianuarie 2013
Da, poate desfasura ce activitati vreti dvs. (cu unele exceptii unde trebuie aprobari speciale) cu conditia sa fie mentionate in actul aconstitutiv ca activitate principala sau secundara. De asemenea trebuie sa declarati la Registrul Comertului locul unde se desfasoara aceste activitati: la sediu, puncte de lucru sau terti si ca indepliniti conditiile de functionare (mediu, sanatate publica, etc.)
Da, sigur ca poate.
Oricum poate avea numai o activitate principala, insa poate desfasura si oricate secundare doreste.

Practic, va fi activitate principala cea care aduce mai multe venituri (este o recomandare statistica in acest sens).

Conditia ca sa puteti desfasura secundarele este (1) sa le aveti in statut si (2) sa va autrizati pentru desfasurarea lor.
Autorizarea se face fie prin declaratie pe proprie raspundere, fie prin obtinerea de autorizatii exprese, speciale, impuse de lege pentru acele activitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizarea obiectelor secundare de activitate la societati Cristina-Laura Cristina-Laura Buna seara, as avea rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la autorizarea obiectelor secundare de activitate. Un SRL are ca activitate principala ... (vezi toată discuția)
Necesitatea schimbarii codului caen pentru activitate secundara Gigel Vieru Gigel Vieru Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca am un srl cu un cod caen 6311- Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe - activitate ... (vezi toată discuția)
Firmele prestatoare de servicii sunt obligate sa declare punct de lucru daca nu-si desfasoara activitatea la sediul social? miki15 miki15 As dori sa stiu in ce conditii o firma prestatoare de servicii este obligata sa-si declare punctul de lucru,daca aceasta nu desfasoara activitatea in cadrul ... (vezi toată discuția)