avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

va rog lamuriti=ma si pe mine, daca concediul fara plata, din cate stiu eu e cerut de angajat si nu de angajator?
si daca da atunci ce se poate face pe cale juridica in vederea evitarii acestei situatii?
Cel mai recent răspuns: ginnyy , utilizator 10:19, 11 Februarie 2009
Cel care poate solicita concediu fara plata este angajatul. Angajatorul nu are deptul sa trimita un angajat in concediu fara plata.
Nu este necesara nicio cauza juridica, pur si simplu, nu depuneti nicio cerere de acordare a acestui concediu, nu cred ca vor avea atata tupeu sa depuna cererea in numele dvs.
bun, dar daca angajatorul sustine ca nu are nevoie de mine in acest rastimp! cred ca ar fi indicat art 53, alin 1 si 2 cel cu neafectarea continuitatii in munca si minim 75% din venit?

Corect...somaj tehnic
va ultumesc pentru raspunsuri
o noapte linistita in continuare, daca mai poate fi pe criza asta...inventata de cei mari pentru cei mici ! ca doar crescusera salariile alarmant si nu cumva sa prindem restul europei de est din urma sa ramanem la nivelul lumii a 3 a

Alte discuții în legătură

Perioada concediului fara plata data de angajator mihaela_20o7 mihaela_20o7 care este perioada legala de concediu fara plata data de catre angajator?si in ce conditii se acorda acest concediu? (vezi toată discuția)
Cfp cu acordul sindicatului dali_c dali_c Buna ziua, In cazul angajatorul trimite salariatii in cfp cu acordul sindicatului conform art.43 din ccm la nivel de unitate valabil, acestia trebuie sa mai ... (vezi toată discuția)
In ce conditi poti fi trimis in concediu fara plata??? radu nedelcu radu nedelcu LUCREZ LA UN ATELIER DE MOBILA SI CHIAR DACA ESTE CRIZA NOI TOT AVEM DE LUCRUCHIR BINE FATA DE ALTI. PANA AICI TOATE BUNE SI FRUMOASE.IERI PATRONUL NE-A ... (vezi toată discuția)