avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dovezi depuse la dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

dovezi depuse la dosar

Am primit o sentinta judecatoreasca in urma unui proces in care mi-au fost aduse mai multe acuzatii.Majoritatea acuzatiilor au fost inlaturate de catre judecator cu exceptia uneia,aducind o hotarire impotriva mea bazindu-se pe aceasta...Doar ca impotriva acestei acuzatii eu am inminat avocatului meu o dovada importanta reprezentata prin o comunicare a Politiei care a fost depusa la dosar.Aceasta dovada nu a fost mentionata in motivarea hotaririi fapt care m-a facut sa-mi cer dosarul si sa o verific. Spre surprinderea mea aceasta lipsea cu desavirsire.Am intrebat avocatul meu daca a depus aceasta dovada ..raspunsul a fost afirmativ.Intrebarea mea este cum poate sa dispara acest document(..copie) dintr-un dosar si ce pot sa fac eu in aceasta privinta?Mentionez ca am facut recurs?..In paranteza,cu litere mici as aminti ca am auzit zvonuri ca s-ar practica astfel de....pentru a duce solutionarea cazului in favoarea uneia din parti.
Multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: mirage08 , utilizator 18:43, 31 Ianuarie 2013
Buna ziua,

ar mai fi un loc unde se mai poate verifica - in caietul grefierului. Unii grefieri noteaza din proprie initiativa sau la solicitarea judecatorului, inscrisurile care se depun la dosar. Daca nu este nici acolo nicio urma...orice este posibil, inclusiv ca inscrisul sa fi fost depus de catre avocat si ratacit de instanta sau grefier.

Avocat Costi Boncu
Va multumesc mult,si as intreba ca daca am facut recurs luind in considerare dovada depusa din nou sa am sanse de cistig si sa anuleze prima sentinta?
Multumesc
Buna ziua,

in masura in care este vorba despre inscrisuri, le puteti depune cu ocazia judecarii recursului.

Avocat Costi Boncu
Doamna, mergeti la arhiva si studiati dosarul.
Daca tineti minte cand ati dat acea copie avocatului(in sensul ca daca ati mai depus si alte dovezi dupa aceea), verificati numarul de ordine ale filelor din dosar. Daca lipseste un numar, este evident si demonstrabil ca s-a umblat la dosar.
Dar e posibil si ca avocatul a uitat sa o depuna...
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Actiune in comercial- pretentii ct ct sa presupunem ca societatea 'x' este data in judecata de societatea "y"pentru pretentii.Societatea "x" nu este citata in mod legal, reprezentantul acesteia ... (vezi toată discuția)
Dreptul la recurs ingradit ramonapep ramonapep Buna seara, Societatea pe ce are o administrez, s-a judecat cu o institutie bugetara pentru recuperarea unor debite. Pe fond am pierdut. Dorind sa imi exercit ... (vezi toată discuția)
Cerere info arakys arakys Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare, daca se poate. In cazul deschiderei unui proces, stiu ca actele de la dosar se depun in doua exemplare de fiecare. ... (vezi toată discuția)