avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dreptul la recurs ingradit
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

dreptul la recurs ingradit

Buna seara,
Societatea pe ce are o administrez, s-a judecat cu o institutie bugetara pentru recuperarea unor debite. Pe fond am pierdut. Dorind sa imi exercit dreptul la recurs, si neprimind hotararea, m-am dus la tribunal sa vad daca a fost redactata (avand in vedere ca uneori dureaza si cateva luni) si am avut surprinderea sa aflu ca fusese si trimisa prin posta, eu neprimind nimic si termenul de recurs era depasit. La dosar exista o dovada de la posta pe care scria ca nu am fost gasit la adresa, ceea ce era cam imposibil. Am facut imediat o soicitare sa mi se comunice hotararea in baza semnaturii mele si a stampilei, avand in vedere ca e vb de persoana juridica. dupa o sapt. m-am dus sa vad ce s-a intamplat si aflu ca mi s-a respins solicitarea pe motiv ca este vina postei nu a tribunaului. Eu ce mai pot face? Nu mai am dreptul la recurs?? Nu e vina tribunaluui dar nici a mea. Imi plateste mie posta sumele pierdute si cheltuielile de judecata la care am fost obligat la fond ??
Ma mai pot adresa cuiva mai departe? Poate o sesizare la Presedintele Tribunaluui, sau nu stiu in alta parte.
V-as multumi daca mi-ati da o solutie....
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
ramonapep, utilizator
Cel mai recent răspuns: ramonapep , utilizator 08:15, 7 Decembrie 2013
depuneti cererea de recurs si faceti aceasta mentiune ...."ati luat cunostiinta de hotarare de la arhiva tribunalului , sunteti in termenul de a depune calea de atac". Daca in recurs se invoca exceptia tardivitatii recursului sustineti faptul ca ati luat cunostinta de hot de la arhiva.
Si cum calculez acum termenul de recurs , pt ca, daca socotesc de la data cand am fost a arhiva si am vazut hotararea si am depus solicitarea de comunicare care mi s-a respins....termenul e iar depasit...
ati depus cererea de studiu dosar si ati vazut hotararea?sau doar ati intrebat ? termenul curge de la momentul in care luati cunostiinta de hotarare...daca doar vi s-a spus ca s-a redactat si a fost respinsa cererea dvs fara a face o copie xerox, atunci sunteti in termen...daca ati facut xerox si exista o astfel de dovada la dosar, nu mai sunteti in termenul de a formula calea de atac.
Am depus cerere de studiu dosar, am vazut ca exista hotararea deja "comunicata", nu am facut copie; imediat a doua zi am depus solicitarea de comunicare cu semnatura si stampila mea, astazi am aflat de la arhiva verbal ca mi s-a respins solicitarea. Sa fac o cerere de eliberare a unei copii a hotararii si de la data luarii copiei curge termenul de recurs?
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
ramonapep, utilizator
mergeti la arhiva si faceti un xerox...declarati recurs si faceti mentiunea ca ati luat cunostiinta de hot de la arhiva tribunalului.

Alte discuții în legătură

Actiune in comercial- pretentii ct ct sa presupunem ca societatea 'x' este data in judecata de societatea "y"pentru pretentii.Societatea "x" nu este citata in mod legal, reprezentantul acesteia ... (vezi toată discuția)
"cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare." cyan cyan daca hotararea nu se comunica din diverse cauze (de ex. nu ajunge prin posta), cum se calculeaza termenul de recurs? data pronuntarii, data obtinerii de la ... (vezi toată discuția)
Cerere de repunere in termenul de recurs - admisibilitate Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Buna ziua, stimati colegi si forumisti. Vreau sa supun atentiei o problema de procedura civila, in speranta ca un coleg, cu o experienta mai vasta decat a mea, ... (vezi toată discuția)