avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatiu comun inchis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatiu comun inchis

acum jumatate de an presedintele a inchis uscatoria.am strins semnaturi de la majoritatea locatarilor pt redeschidere si refuza. am facut sesizare la politie iar raspunsul politistului de proximitate a fost ca nu i poate face nimic.e corect
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
mita2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:57, 22 Ianuarie 2013
1) da, am înţeles.Între timp, observ că aţi primit şi un posibil răspuns.Poliţia nu are cadru legal pt intervenţie : eventual o acţiune în instanţă - Ordonanţă Preşedinţială (dacă nici Corpul de control al primăriei nu-l va putea determina să elibereze spaţiul respectiv) pt a-l determina pe ABUZIVUL administrator si pe prietenii lui să elibereze acel spaţiu ocupat abuziv.Vi s-a încălcat dreptul dvs. de proprietate comună, ar trebui puşi la plată;
2) răspunsul bietului "poliţist ? !" e pe lângă subiect, păcat că specialitatea lui de "mediator" al conflictelor îl determină să comunice un răspuns aiurea : referindu-mă la textul postat de dvs. ca probabil aparţinând tot poliţistului " . . . .e corect "
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
n53, utilizator
1.va multumesc n53 si elga50 2.procedura legala ar fi convingerea presedintelui pe cale amiabila medierea cu politia plingere la primarie si ultima in instanta. am inteles bine?
Cred ca abordati gresit problema.

1.Presedintele prin statutul sau trebuie sa respecte interesel proprietarilor. Daca spuneti ca formati o majoritate in ceea ce priveste folosirea uscatoriei, atunci trebuie sa se conformeze. Daca nu vrea schimbati-l.

2. Daca un proprietar, indiferent ca e el presedinte de asociatie sau nu, ocupa abuziv un spatiu, nu e nevoie de nici o instanta. Il somati sa elibereze locatia iar in caz contrar pur si simplu se elibereaza spatiul, de catre reprezentantii asociatiei sau chiar si proprietarii. Cu proces verbal, martori, asa cum se cuvine. Daca are ceva nemultumiri sa va dea el in judecata.
n53 a scris:

a-l determina pe ABUZIVUL administrator si pe prietenii lui să elibereze acel spaţiu

vs
acum jumatate de an presedintele a inchis uscatoria

@mita2013
Anterior implicarii intr-un dosar in instanta ,care nu va garanteaza solutie favorabila,incercati sesizarea oficiala a directiei corp control din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La parterul blocului in care locuiesc, intr-un apartament isi ... Violeta Zaharia Violeta Zaharia La parterul blocului in care locuiesc, intr-un apartament isi desfasoara activitatea o societate comerciala. Domnul care o administreaza este si proprietarul ... (vezi toată discuția)
Ce măsuri poate lua asociația de proprietari pentru ai determina ... 08pisica 08pisica Ce măsuri poate lua Asociația de proprietari pentru ai determina pe cei care considera ca pot folosi spatiu comun in interes personal, pe post de ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol claudiumn86 claudiumn86 Buna ziua, unul din vecini de pe scara blocului si-a facut o boxa la subsolul blocului, in planurile blocului nu sunt prevazute spatii pt depozitare in ... (vezi toată discuția)