avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

am contractul de munca suspendat si angajatorul refuza sa imi plateasca banii din 2012 din perioada de activitate. In ce conditii imi pot recupera banii? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
ma_ria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 11:01, 23 Ianuarie 2013
Nu exista niciun text de lege care sa prevada asa ceva ...
sa inteleg ca plata restantelor banesti se poate face doar la reactivarea contractului? multumesc.
Plata restantelor salariale se poate face si in timp ca c.i.m este suspendat ....
Si daca angajatorul refuza pe motiv ca c.i.m este suspendat? ce pot sa fac sa imi recuperez banii? multumesc.
Daca atitudinea angajatorului este rea vointa, drepturile banesti care va revin pentru perioada lucrata in 2012 pot fi recuperate in instanta, sau poate prin intermediul unei firme ce se ocupa de recuperare creante. Daca considerati ca merita efortul, de cele mai multe ori litigiile intre angajati si angajatori sunt cu castig de cauza pentru salariati.

Alte discuții în legătură

Restante salariale checkonetwo checkonetwo buna seara, problema mea este in felul urmator: sambata (7 dec) imi preavizul la actualul loc de munca; mi s-a ascuns la interviu faptul ca voi lua ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu ( diurna strainatate per/ora ) aiulian aiulian Buna ziua suntem un grup de 9 persoane care am fost recrutati si trimisi la munca in Portugalia , am lucta acolo aproximatix 44 zile , conform ... (vezi toată discuția)
Restantele dupa lichidare (demisie amiabila) Octavain_Stefan Octavain_Stefan Buna ziua. Mi-am dat demisia pe cale amiabila, mi-am facut lichidarea toate bune si frumoase. Dar cand am intrebat de bani, au raspuns ca nu au bani ca au ... (vezi toată discuția)