avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariu ( diurna strainatate per/ora )
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariu ( diurna strainatate per/ora )

Buna ziua

suntem un grup de 9 persoane care am fost recrutati si trimisi la munca in Portugalia , am lucta acolo aproximatix 44 zile , conform contractului trebuia sa primim salariul pe 30 ale luni ( nu specificare care din ele ... luna in curs sau 30 urmatoarea luna ) noi am asteptat sa treaca si celalalt 30 al luni iulie si cind ne-am cerut drepturile banesti pe orele lucrate in jur de 2500 euro la mine pe toata perioada lucrata , am primit raspunsul ca cel cu care firma din romania a incheiat un contract nu a virat banii si nu se stie cind se vor vira , noi am mers la ITM am depus o plingere acum dorin sa mergem in instanta sa intentam proces acestei firma ........as dori sa stiu cam cit ar putea sa dureze pina ne recuperam banii si daca avem dreptul sa cerem si despagubiri pentru neplata salariului la timp

Daca se poate sa imi spuneti si o lege cu care sa deschidem procesul si sa tinem cont ca noi suntem persoane care plecam tot timpul la lucru in alte tari si poate nu o sa putem fi prezenti la termenele de judecata

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 10 Iulie 2011
166 alin.4 C.mun. prevede ca , intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Astfel , in temeiul dispozitiilor art. 166 alin. (4) C. muncii, este intemeiata cererea salariatului de acordare de daune-interese, constand in dobanda legala aferenta drepturilor salariale neplatite, incepand cu data scadentei acestora.

In cazul actiunii in instanta, puteti solicita si judecarea in lipsa a litigiului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar neplatit NiculinaA NiculinaA Buna ziua La actionarea in instanta a fostului patron, pentru nerespectarea prevederilor contractuale, respectiv neplata salarului, se iau in considerare ... (vezi toată discuția)
Daune pentru repararea prejudiciului AndreeaY AndreeaY As dori sa aflu detalii legate de plata daunelor in cazul intarzierii platii salariului (9. In temeiul dispozitiilor art. 166 alin. (4) C. muncii, este ... (vezi toată discuția)
Daune-interese, dreptul muncii Radamante Radamante 1. Un salariat obtine o hotarare de instanta prin care angajatorul este obligat sa ii plateasca diferente salariale actualizate cu rata inflatiei. 2. Potrivit ... (vezi toată discuția)