avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daune pentru repararea prejudiciului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daune pentru repararea prejudiciului

As dori sa aflu detalii legate de plata daunelor in cazul intarzierii platii salariului (9. In temeiul dispozitiilor art. 166 alin. (4) C. muncii, este intemeiata cererea salariatului de acordare de daune-interese, constand in dobanda legala aferenta drepturilor salariale neplatite, incepand cu data scadentei acestora). Am facut sesizare la ITM si mi-au spus sa actionez in instanta. Exista posibilitatea ca, daca actionez in instanta, sa nu obtin nimic (firma avand conturile goale)? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 15 Februarie 2018
Exista posibilitatea sa castigati, dar sa nu puteti pune in executare hotararea din lipsa de bunuri materiale si/sau de mijloace banesti.
Si asta nu ar putea duce la prelungirea termenului de plata? In cazul in care castig angajatorul nu este obligat sa plateasca oricum?
El este obligat de instanta sa va plateasca, dar daca nu are de unde sa se achite de obligatie?
Am inteles. Deci tot eu ies in pierdere. Multumesc pt raspunsuri!
Chiar nu mai are nimic pe societate (ma refer la bunuri) ?

Alte discuții în legătură

Neplata salariu ( diurna strainatate per/ora ) aiulian aiulian Buna ziua suntem un grup de 9 persoane care am fost recrutati si trimisi la munca in Portugalia , am lucta acolo aproximatix 44 zile , conform ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti mihai_14 mihai_14 Buna ziua! Am de recuperat salarii restante de mai bine de 2 ani de la angajator.As dori sa ceri in instanta si plata daunelor -interse pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Salar neplatit NiculinaA NiculinaA Buna ziua La actionarea in instanta a fostului patron, pentru nerespectarea prevederilor contractuale, respectiv neplata salarului, se iau in considerare ... (vezi toată discuția)