avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar neplatit

Buna ziua

La actionarea in instanta a fostului patron, pentru nerespectarea prevederilor contractuale, respectiv neplata salarului, se iau in considerare penalitatile de intarziere pe langa suma restanta? Daca da, cat la suta pe zi se calculeaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 2 Octombrie 2014
Daca instanta va admite solicitarea dvs in acest sens, se vor calcula de catre executor, cind veti pune in executare solutia instantei.
NiculinaA a scris:
Daca da, cat la suta pe zi se calculeaza?

Conform Ordonantei 13/2011:
Rata dobânzii legale penalizatoare se stabileste la nivelul ratei dobânzii de referinta plus 4 puncte procentuale.
Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului. (art.166 alin.4 C.mun.)

"Însă în cazul întârzierii plăţii drepturilor salariale - salarii restante, indemnizaţie de concediu, diferenţă de impozit - anagajatorul poate fi obligat la daune-interese, constând în dobânda legală, potrivit art. 1088 C.civ., care curge de drept, fără punere în întârziere, de la data scadenţei drepturilor salariale, potrivit contractului individual de muncă. (Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 942/LM/2004, în Revista română de dreptul muncii nr. 1/2005, p. 199) "



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virare salariu in valuta ileanacz ileanacz As dori sa stiu daca este posibil ca o parte din salariul net al unui angajat sa ii fie virat in valuta, intr-un cont de valuta, in alta tara, si daca se pot ... (vezi toată discuția)
Daune-interese, dreptul muncii Radamante Radamante 1. Un salariat obtine o hotarare de instanta prin care angajatorul este obligat sa ii plateasca diferente salariale actualizate cu rata inflatiei. 2. Potrivit ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neacordate si daune oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati sa deslusesc urmatoarea problema: In situatia in care angajatorul refuza acordarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)