Doresc sa inchei un contract de comodat cu o persoana (cunostinta), si am urmatoarele doua intrebari:
1) in urma incheierii unui contract de comodat, comodatarul poate sa isi faca buletin de bucuresti pe baza acestui contract? (comodatarul este din provincie, a pierdut casa care era cumparata pe credit, s-a mutat cu serviciul la bucuresti, si ii trebuie neaparat buletin de bucuresti pentru serviciu)
2) in ciuda faptului ca persoana cu care doresc sa inchei contractul imi este cunostinta apropiata (prin intermediul unei rude de familie), dorec totusi sa-mi iau un minim de masuri de precautzie; in speta, as dori sa shtiu daca este legal sa includ in contract o mentuine de genul "comodatarul se obliga sa plateasca toate despagubirile rezultate in urma unui eventual accident in imobil care implica plata unor despagubiri catre terte parti (de exemplu, in cazul in care are loc o inundatie care produce pagube unui vecin)". In cazul in care acest lucru nu este posibil la modul general, se pot totushi include in contract clauze specifice? (adica specificate strict un set de situatzii pt care dorect ca comodatarul sa isi asume raspunderea materiala, e.g. inundarea vecinilor)
Va recomand sa faceti contract de inchiriere, iar din banii de chirie sa faceti asigurare complexa pentru locuinta, prin care sa va protejati si imobilul Dvs si raspunderea fata de vecini.