avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme administratie

Buna ziua, inainte de toate va precizez ca este vb despre ap in care sta mama mea,care este gestionat de un administrator fara baza legala,fara cursul de calificare, si o asociatie de locatari din o mie noua sute toamna…blocul are o scara cu 15 apt din care 3 sau 4 au central proprie, inca vreo 3 cu apometre, iar restul fara absolute nimic. Pana nu demult si al mamei a fost unul din cele fara apometre. S-au intamplat decese in aceasta fam,iar in urma lor a ramas o singurapers la intretinere. La un mom dat observ ca pe lista de intretinere figurau in continuare 4 pers (care erau decedate sau plecate definititv)in loc de una singura care locuieste si acum acolo. Din ziua aia au inceput discutiile si am observant indeaproape toate neregulile pe care le produce acest administrator. Am cerut listele de intretinere,facturile si chitantele de utilitati din luna in care intr un apt cu o suprafata de 78mp cu o singura pers care este mai mult din 3 sferturi din zi, plecata la munca,iar la intretinere avea de plata 700 de lei, si mi-au fost refuzate. Am anunat in scris ca in acest apt s-au montat apometre noi si ca din mom ala se va plati ca s-a consumat.A refuzat sa le citeasca pentru ca nu aveau sigiliu.Aici intrebarea mea este, nu ar fi trebuit sa aiba o firma cu care sa lucreze vis a vis de ap de masurat consumul de apa sau caldura?? Am chemat firma sa imi sigileze apometrele. Apoi a mai aparut o pb de genul, ca nu toti au apometre in case, apa calda o pune la pausal….Am anuntat in scris ca nu am calorifere in nicio camera deoarece au fost scoase in timpul zugravelii. Nu s-a luat in considerare ca instiintarea a fost facuta ulterior. A fost intr-adevar facuta ulterior pentru ca admin, fiind vecin de palier a fost in casa si a vazut toti pasii, stia despre ce e vb dar din reavointa, considera ca sesizarea legata de caldura a fost facuta tarziu si nu poate da inapoi…..am trimis la primarie un mesaj electronic cerand un audit financiar, inca cei de acolo m-au redirectionat catre Corpul Experţilor Contabili din România..nu stiu ce sa fac pentru ca acest om trebuie verificat!!!! Neaparat!! A mai facut cineva un audit administratoriului? Ce ar trebui sa fac? Mentionez ca s-au strans aproape 40 de mil restanta la intretinere,bani care vor fi platiti doar daca de dovedeste a fi o suma corecta!!
anna_marya_c a scris:

intrebarea mea a fost daca a mai facut cineva un audit administratorului,

Legal nu este prevazut
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces ,la cerere,la orice document al acesteia

Daca la nivelul asociatiei intampinati dezinteres/refuz,in temeiul disp art 55 din L nr 230/2007 puteti solicita oficial servciul specializat sa exercite controlul asupra activitatii financiar contabile din cadrul asociatiei de proprietari
Puteti contracta in nume personal executarea de expertiza financiar contabila a asociatiei de proprietari prin negociere directa cu persoana specializata CECCAR,cu care sa dispuneti obiectivele si perioada de verificat
Va multumesc mult. Imi este de ajutor ce mi-ati spus. Intr-un final am vazut lista de intretinere la avizier pe luna dec, si dupa cum ma asteptam, cea mai mare suma la radet, 2 pers trecute in loc de 1, 400si ceva de lei suma totala.....deja a trecut peste limita mea de rabdare. Presedintele ridica din umeri. E si normal sa ridice omul din umeri din moment ce totul a fost facut aratat cu degetul gen "pe tine te fac admin...pe tine presedinte"....samd.Dupa ce termin toata procedura de verificare a acestui individ, voi posta aici poate mai are si altcineva nevoie de un sfat si ia aminte.
O seara frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele ... Amanolesei Petru Amanolesei Petru La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele de asociație care comite abuzuri foarte grave. Am votat schimbarea, dar acesta a fugit din ... (vezi toată discuția)
Ce program trebuie sa aiba caseria asociatiei de locatari si ce locatie ? daniela09021968 daniela09021968 Buna ziua, Cu toate că în legislaţia privind funcţionarea asociaţiilor de locatari nu se prevede clar un orar de funcţionare a casieriei, se ... (vezi toată discuția)
Ce program trebuie sa aiba caseria asociatiei de locatari si ce locatie ? daniela09021968 daniela09021968 Buna ziua, Cu toate că în legislaţia privind funcţionarea asociaţiilor de locatari nu se prevede clar un orar de funcţionare a casieriei, se recomandă ... (vezi toată discuția)