avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare-societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare-societate comerciala

Buna ziua!
Am un srl-d infiintat in 2010,nu am accesat ptr fonduri, cu : comert cu ridicata al materialului lemnos, depozitari , constructii , in general pentru comertul cu material lemnos.
Nu am lucrat deloc pe ea,desi platesc o contabila ptr a depune cele necesare chiar daca st pe 0.
Am ridicat si un set de avize de insotire(le-am platit si pe alea degeaba ca nu m-am folosit de ele), si urmeaza sa le restitui pentru ca nu am mai prelungit acordul care era valabil un an de zile
Am gasit pe cineva care vrea sa cumpere societatea(banuiesc ca ptr a lucra tot cu materialul lemnos) si nu stiu cum sa fac pentru ca as avea cateva cerintele ptr cumparator, si anume:
1- as vrea sa schimbe sediul social
2-as fi vrut si numele societatii ptr ca include numele meu de familie, as vrea sa stiu daca se poate
3- nu stiu ce suma as putea sa cer, sa imi scot macar banii cheltuiti pe toate taxele necesare infiintarii si cele necesare obtinerii avizelor
4- daca ma mai puteti ajuta cu sfaturi vor fi bine primite
Va multumesc mult daca m-ati putea lamuri!
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
gargamella, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:20, 23 Ianuarie 2013
Odata cu decizia dumneavoastra de cesionare (vanzare) a partilor sociale pe care le detineti in societate, puteti conveni ca in cuprinsul actului de cesiune sa modificati sediul social si denumirea societatii.
Asadar, decizia va avea trei puncte: transmiterea prin cesiune a partilor sociale pe care le detineti, schimbarea sediului social, schimbarea denumirii societatii.
Cu privire la punctul 3: valoarea minima de vanzare trebuie sa fie cel putin valoarea nominala a partilor sociale. Daca vindeti la un pret superior luati in considerare ca obtineti venituri si sunteti obligat sa platiti impozit pe venitul realizat, respectiv pe diferenta de la valoarea nominala la valoarea de vanzare. Spre exemplu o parte sociala are o valoare nominala de 10 lei, iar dumneavoastra o vindeti cu 15 lei, pentru cei 5 lei veti plati 16% impozit - baza legala art. 65 alin. 1 lit. c Cod fiscal si art. 66 alin. 3 Cod fiscal.
multumesc mult de raspuns!
Sunt multi termeni greoi pentru mine...
-st administrator unic in societate
- conventia cu viitorul administrator este ca dansul sa intre in societate cu 5% aport la capital si apoi dupa o saptamana cu restul de 95% sa mearga treburile mai repede sa nu mai astepte acea aparitie in Monitorul oficial, e in regula ?
- sunt de acord sa pastreze numele societatii
- eu am cheltuit in jur de 1000 de ron, fara contabilitate
-imi puteti sugera o suma,cam cat ar trebui sa obtin
-chiar nu ma pricep la treburile astea sa daca mi-ar iesi si mie niste bani mi-ar prinde bine
-mai e vreo etapa pe care am omis-o?
-bineinteles ca totul se va face la un notar si la camera de comert ptr ca vreau sa fiu in regula si sa nu am probleme pe viitor
- dvs spuneti ca ar urma sa platesc impozit pe profit de 16 %, dar nu inteleg de ce?
-nu se poate banii pe care i-am cheltuit eu sa mi-i dea in mana fara a-i inregistra undeva si dansul sa platesca taxele necesare intrarii in societate?
Va multumesc inca o data!
Avand in vedere ca ceea ce doriti sa faceti este o procedura complexa este recomandabil sa discutati fata in fata cu un specialist in domeniu. Acesta va poate da mai multe explicatii cu privire la aplicarea legala a intentiilor expuse de dumneavoastra in postarea anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit venituri din cesionarea partilor sociale nelumatei nelumatei Buna ziua.Am si eu o intrebare,si va rog frumos ,daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am gasit sa cumpar un srl taxi,neplatitoare de tva,cu impozit de ... (vezi toată discuția)
Vanzare a unei parti dintr-un srl loredana501 loredana501 As avea si eu nevoie de cateva info...va rog...Avem un SRL cu 4 asociati dintre care unul este si administrator.Srl-ul are 2 firme in componenta care ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)