avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plata impozit venituri din cesionarea partilor sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plata impozit venituri din cesionarea partilor sociale

Buna ziua.Am si eu o intrebare,si va rog frumos ,daca se poate sa ma ajutati si pe mine.
Am gasit sa cumpar un srl taxi,neplatitoare de tva,cu impozit de 3% cu o singura licenta.Pana aici totul ok,dar dansul doreste sai dau banii pe firma,in momentul in care dansul depune dosarul la camera de comert.Am inteles ca din suma cu care cumpar firma,trebuie platit 16%impozit,bani care consider ca ar trebui platiti de catre dansul. Cum pot proceda,sa nu am probleme,deoarece este vorba de o suma considerabila,10 000euro.Eu as prefera sai dau un acont,iar restul banilor cand firma este pe numele meu.
Va multumesc anticipat si as dori sa cunosc pasii corecti pt cumpararea acestui srl
Cel mai recent răspuns: nelumatei , utilizator 11:39, 9 Aprilie 2013
Cu privire la predarea banilor, încheiaţi un contract de cesiune a părţilor sociale în care specificaţi în mod clar la ce valoare cumpăraţi părţile sociale. Acest contract de cesiune se va depune la Registrul Comerţului fiind un document important în procedura de înregistrare a cesiunii.
Cu privire la impozitul pe venitul care actualul asociat îl realizează din vinderea părţilor sociale, în conformitate cu prevederile art. 40 Cod fiscal acest impozit se plăteşte de persoana care realizează venitul, aşadar sub nici o formă nu aveţi obligaţia să îl plătiţi dumneavoastră.
Venitul impozabil care se realizează din vânzarea părţilor sociale reprezintă diferenţa dintre preţul de vânzare al unei părţi sociale şi valoarea nominală a acesteia înscrisă în actul contitutiv. Spre exemplu: partea socială se vinde cu 25 lei, valoarea nominală înscrisă în actul constitutiv este 10 lei, rezultă un venit de 15 lei realizat de vânzător care este obligat să plătească impozit de 16%. Mai mult de atât în procedura de înregistrare a cesiunii la Registrul Comerţului va trebui să depună şi documentul doveditor emis de organul fiscal prin care atestă că a plătit impozit pe venitul realizat din vânzarea părţilor sociale.
Va multumim frumos pt raspuns,eram tare nelamuriti,o zi buna in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma ContSters283832 ContSters283832 Am un srl pe profit, singur actionar. Exista cumparator . Pot sa incasez pe persoana fizica suma respectiva , fiind administrator, prin vanzarea acestui srl?. ... (vezi toată discuția)
Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)