avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare firma

Am un srl pe profit, singur actionar. Exista cumparator . Pot sa incasez pe persoana fizica suma respectiva , fiind administrator, prin vanzarea acestui srl?. Ce taxe si sume trebuie sa virez la stat [prin vanzarea Srl-ului?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:25, 5 Martie 2013
Dvs nu puteti ,,incasa`` nicio suma de bani destinata societatii. Daca va referiti la faptul ca cesiunea se face cu un cost - valoarea partilor sociale, va revine intr-adevar dvs ca asociat. Va trebui insa sa platiti un impozit aferent acestui venit. Documentatia pe care trebuie sa o intocmiti o gasiti pe site-ul registrului comertului, dar in primul rand trebuie sa adoptati o hotarare AGA prin care sa hotarati cesionarea partilor sociale, sa faceti un contract de cesiune de parti sociale si un act constitutiv actualizat. De asemenea cuantumul taxelor, le puteti afla pe site-ul Registrului Comertului.
daca acest srl se vinde cu 10000 euro , spre exemplu , se plateste 16%...eu ca persoana fizica (unic asociat)??
Societatea trebuie sa plateasca un impozit de 16% pe diferenta dintre valoarea nominala a partilor sociale si suma efectiv incasata daca s-au obtinut castiguri de catre cedentul persoana fizica, trebuind in acest caz sa se depuna dovada platii impozitului pe venit la inregistrarea actelor la registru comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de actiuni in srl B.E.C. ARION B.E.C. ARION o societate comerciala cu raspundere limitata cu capital social sv de 1000 lei este detinuta de 3 actionari cu participatie egala.Din cauza unor neintelegeri ... (vezi toată discuția)
Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)