Am un srl pe profit, singur actionar. Exista cumparator . Pot sa incasez pe persoana fizica suma respectiva , fiind administrator, prin vanzarea acestui srl?. Ce taxe si sume trebuie sa virez la stat [prin vanzarea Srl-ului?
Dvs nu puteti ,,incasa`` nicio suma de bani destinata societatii. Daca va referiti la faptul ca cesiunea se face cu un cost - valoarea partilor sociale, va revine intr-adevar dvs ca asociat. Va trebui insa sa platiti un impozit aferent acestui venit. Documentatia pe care trebuie sa o intocmiti o gasiti pe site-ul registrului comertului, dar in primul rand trebuie sa adoptati o hotarare AGA prin care sa hotarati cesionarea partilor sociale, sa faceti un contract de cesiune de parti sociale si un act constitutiv actualizat. De asemenea cuantumul taxelor, le puteti afla pe site-ul Registrului Comertului.
Societatea trebuie sa plateasca un impozit de 16% pe diferenta dintre valoarea nominala a partilor sociale si suma efectiv incasata daca s-au obtinut castiguri de catre cedentul persoana fizica, trebuind in acest caz sa se depuna dovada platii impozitului pe venit la inregistrarea actelor la registru comertului.
Cesiune cu probleme
Sergiu85
Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)