avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz al politiei?sau prevedere legala...?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz al politiei?sau prevedere legala...?

Buna ziua,va rog lamuriti-ma in urmatoarea situatie daca Politia a actionat legal sau nu.....in urma intrarii in vigoare a legii incepand cu 19 ianuarie,cei care au sustinut si au fost admisi la sala si nu au varsta legala prevazuta in noile prevederi legale,li se poate anula axemanul ?pe motiv ca nu are varsta legala?aceasta lege se va aplica si retroactiv?toti elevii inscrisi la scoala inainte de intrarea in vigoare nu mai pot sustine examenul pt obtinerea permisului?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:33, 23 Ianuarie 2013
legea nu are caracter retroactiv. daca ar avea, ar insemna ca toti conducatorii auto care au obtinut permisul de conducere inainte de 19.01.2013 sa isi preschimbe permisul de conducere.
prin urmare veti sustine examenul de obtinere a permisului de conducere conform prevederilor in vigoare la data inceperii cursurilor la scoala de soferi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea permisului cat.d danpaul danpaul buna sper sa ma poata ajuta cineva cu un raspuns Daca inca nu am impliniti 24 de ani si am fost inscris la scoala de soferi pentru cat.D inainte de 19 ... (vezi toată discuția)
Noul cod rutier 2013 probleme cu varsta legala ! alexamrian alexamrian buna ziua. am o mica problema cu intrarea in vigoare a noului cod rutier, si anume varsta legala pentru cat. c ,c+e .18 ani impliniti dupa actualul cod , 21 ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere floraresu floraresu Buna seara. Trebuie obligatoriu schimbat permisul de conducere chiar daca se afla in termenul de valabilitate? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)