avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate cere anularea unui testament de catre sora?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate cere anularea unui testament de catre sora?

Buna ziua, am urmatorul caz in care va rog sa ma ajutati:
O persoana si-a facut testament prin care lasa toate bunurile mobile si imobile unei nepoate de var. Persoana a decedat. Era vaduva si nu a avut copii. A avut o singura sora, care i-a supravietuit, si care doreste sa atace testamentul. Se poate face acest lucru? Ce sanse de castig are? Ce presupune procedura de atacare a testamentului?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:32, 22 Ianuarie 2013
In primul rand trebuie sa faca dovada acceptarii mostenirii-calitate procesuala activa.Pe ce motiv vreti sa solicite nulitatea testamentului?
cred ca doreste sa ceara anularea pentru ca nu considera ca mostenitoarea s-a ocupat corect de ingrijirea medicala prealabila decesului si nici de inmormantarea persoanei.Sora persoanei este foarte suparata din acest motiv. Nu stiu cum sa explic mai bine.
Se timbreaza la valoarea imobilului actiunea pe care o va intenta. Nu are sanse decat daca a fost vorba de lipsa disceramantului la incheierea contractului, nicidecum de faptul ca batrana a fost sau nu bine ingrijita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara!am și eu o întrebare.o bătrână mi-a lăsat un ... Mile12 Mile12 Bună seara!Am și eu o întrebare.O bătrână mi-a lăsat un testament în care este specificat ca eu să mă ocup de funerariile dumneaiei.Eu m-am ocupat ... (vezi toată discuția)
Testament - daca este valabil si daca poate fi atacat iclaudiaisabela iclaudiaisabela Buna ziua, Cand aveam 12 ani, matusa tatalui mi-a facut un testament (bunuri mobile si imobile) cu clauza de ingrijire. Matusa respectiva este vaduva, nu ... (vezi toată discuția)
Atacare testament criscorina criscorina Buna ziua, Unchiul meu pe care il ingrijim ne-a lasat mie si familiei mele prin testament toate bunurile mobile si imobile. Dansul nu a avut copii si ... (vezi toată discuția)