avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament - daca este valabil si daca poate fi atacat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament - daca este valabil si daca poate fi atacat

Buna ziua,

Cand aveam 12 ani, matusa tatalui mi-a facut un testament (bunuri mobile si imobile) cu clauza de ingrijire.
Matusa respectiva este vaduva, nu are copii si de la sora are 1 nepot (tata) iar de la frate 5 nepoti.

In testamentul facut la notariat, singurele mele date de indentificare sunt numele (cel dinainte de casatorie) si adresa mea veche (adresa unde stateam la varsta aceea, si adresa pe care am avut si primul buletin). Mai este specificat "las nepoatei de la sora" (avand o singura sora care are un singur fiu care ma are doar pe mine).

Este valabil? Intrucat nu apare CNP (este facut acum 20 ani). Poate fi atacat de ceilati nepoti (daca noi am respactat clauza si am ingrijit-o si o ingrijim)?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:18, 24 Februarie 2011
Este valabil.
Nu poate fi atacat daca matusa nu are sot sau copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare testament criscorina criscorina Buna ziua, Unchiul meu pe care il ingrijim ne-a lasat mie si familiei mele prin testament toate bunurile mobile si imobile. Dansul nu a avut copii si ... (vezi toată discuția)
Se poate cere anularea unui testament de catre sora? kular kular Buna ziua, am urmatorul caz in care va rog sa ma ajutati: O persoana si-a facut testament prin care lasa toate bunurile mobile si imobile unei nepoate de var. ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)