avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare cazier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare cazier

Buna ziua, in 2011 am primit 8 luni cu suspendare, si o perioada de urmarire de 2 ani, ma puteti ajuta va rog cu un sfat: din aceasta cauza (cazierul judiciar) de atunci nu imi pot gasi nici un loc de munca, am un copil de 2 ani si de 2 ani nu am nici o sursa de venit, intrebarea este:
in ce conditii as putea sa cer reabilitarea cazierului, eu indeplinesc aceste conditii(nu am savarsit nici o alta infractiune),va rog sa ma indrumati cui trebuie sa ma adresez, unui avocat(actiune in instanta) sau direct serviciului de cazier al politiei, sau instantei care mi-a aplicat aceasta pedeapsa in 2011?
Va multumesc anticipat si va dorec o zi buna !!!
Ati fost condamnat la o pedeapsa de 8 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, ceea ce inseamna ca aveti un termen de incercare de 2 ani si 8 luni, compus din cuantumul pedepsei aplicate ( 8 luni ) si un interval de timp de 2 ani potrivit art 82 c.pen.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, data pe care trebuie sa o cunoasteti, pentru ca numai astfel puteti calcula corect termenul de incercare.
Dupa expirarea acestui termen, in masura in care veti indeplini conditiile art 86 c.pen., veti fi reabilitat de drept.
Prin urmare, dupa expirarea acestui termen, solicitati eliberarea unui cazier, iar in situatia in care pedeapsa dvs. inca va figura in cazier, va fi necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare adellyn adellyn vreau sa stiu si eu cum se face reabilitarea si dupa cat timp se face dupa ce trece suspendarea (vezi toată discuția)
Daca primesc o pedeapsa cu suspendare pentru o infractiune raman cu cazier? eu45ani eu45ani daca primesc o pedeapsa cu suspendare ptr. o infractiune ptr. conducere sub influenta alcoolului raman cu cazier ptr. totdeauna sau se prescrie dupa un anumit ... (vezi toată discuția)
Reabilitare urgent gemilia gemilia daca o pers a fost condamnata in anul 2005 septembrie la 3 ani cu suspendare si 5 de incercare iar in 2011 e invinuita intrun dosar penal ,dar dosarul e pe rol ... (vezi toată discuția)