avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Exceptii ridicate intr-o intampinare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Exceptii ridicate intr-o intampinare

Buna ziua,
Am absolvit facultatea de drept in 2008, dar nu am profesat in domeniu. M-ati putea ajuta cu un raspuns la urmatoarea speta: Cineva incheie un contract de asistenta juridica cu un avocat, si trebuie sa ii achite suma de 3000 lei la data de 1 decembrie 2012. Nu ii achita aceasta suma, iar avocatul il da in judecata. Ce exceptii trebuie invocate de parat in intampinare, pentru respingerea cererii de chemare in judecata a avocatului ca inadmisibila? Imi amintesc ceva cu exceptia prescriptiei si inadmisibilitatea pentru ca acel contract de asistenta constituie titlu executoriu, dar nu mai retin exact din ce am invatat acum 5 ani, si nici motivarea acestor exceptii... :">
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 11:36, 23 Ianuarie 2013
Exceptia prescriptiei nu prea puteti sa o invocati, pt ca nu a trecut decat o lunga, alte exceptii le puteti invoca de la caz la caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate relativa dol law_and_order law_and_order Buna ziua! am si eu o intrebare legata de o speta: reclamantul a facut o cerere de chemare in judecata prin care a cerut constatarea nulitatii absolute pentru ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila marfan marfan Buna ziua La solutionarea unei cauze am ajuns la \"respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila\". Desi au fost invocate doua exceptii, ... (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata(oug 119/2007) - comercial andyanya andyanya Creditoarea a deschis in data de 23.09.2010, in baza procedurii somatiei de plata prevazute de OUG 119/2007, o actiune in instanta in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)