avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj /custodie comuna si iesire din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj /custodie comuna si iesire din tara cu minor

Buna ziua,

Va rog din suflet sa ma ajutati - Am divortat dupa 11 ani( sotul a introdus divortul- avea pe altcineva) avem un baietel de 4 anisori care este totul pentru mine ( el nu l-a dorit dar il foloseste ca sa ma sicaneze si sa ma distruga) avem hotarare definitiva si irevocabila cu custodie comuna si program de vizitare minor weekend ul 1/3 si restul cosmarului de program pe care nu il va resecta cu siguranta dar l-a solicitat ...

Acum sa va explic ce ma intereseaza - Avem luata de 3 ani o casa prin programul "prima casa" in timpul acesta 2 ani am fost in concediu crestere copil iar in al 3 lea an sotul deja divorta - avem rate la casa pe care sotul le-a platit timp de un an de la plecarea de acasa ( doreste sa ramana el cu apartamentul si noi sa plecam) Eu am lucrat dupa terminarea concediului dar cu ctr determinat si acum nu mai am un loc de munca insa ma ajuta parintii cu ce pot ( imi dau pensia pentru a putea face fata cheltuielilor - sotul plateste o pensie de 800 ron)

Referitor la partaj - daca sotul a platit 1 an de zile de la plecarea de acasa ratele - cum pot demonstra ca si eu am vrut sa fac asta dar numi-a fost permis de catre banca sotul fiind titular - cum pot dovedii ca i-am dat si eu bani sa achite rata daca nu am martori si nici dovezi scrise ?

In cadrul discutiilor avute cu acesta doreste sa mi dea sulta de 6000 euro si el sa ramana cu o casa mobilata in totalitate( totul nou, renovat si muncit de amandoi) o masina marca hunday si toata aparatura electrocasnica iar eu sa imi iau baiatul si sa plec .. Dupa calculele mele ar trebuii sa primesc sulta 10.000 euro ratele fiind achitate pentru 3 ani si evaluand bunurile din casa si masina insa acesta nu este de acord spunand ca nu are de unde .

Ce pot face sa il oblig la plate sultei ce mise cuvine 10000 eur si spuneti-mi va rog daca exista vreo metoda prin care sa nu platim mult la evaluarea apartamentului sotul spune ca va trebuii sa plateasca 1500 euro la notariat si mai mult la tribunal ( apartamentul este evaluat la 60.000eur). i-am cerut 7000 si masina dar nu vrea sa ne intelegem ce pot face ?

Referitor la custodia comuna - cum pot face sa pot lua copilul cu mine daca vreau sa muncesc afara iar sotul refuza sa imi dea semnatura ?

Doresc sa merg in Anglia la o ruda si acolo sa studiez si sa lucrez pentru a putea sa ii ofer stabilitate si un trai decent celui mic .Stiu ca pot deschide proces dar cum sa formulez pentru a nu intampina probleme ?

Copilul este totul pentru mine, in urma acestui divort suntem amandoi distrusi psihic pentru ca sotul a fost violent si are deja dosar penal ( am retras plangerea deoarece ma ameninta ca imi va lua baiatul si nu il mai gasesc dar am inteles ca s-a dat inceperea urmaririi penale pentru violenta, furt, santaj si amenintare deci la urmatoarea plangere voi putea sa ma leg si de plangerea retrasa?! )ne ameninta intr-una ca ne arunca de la etajul 10 pe mine sau pe ai mei ,ca ne lasa fara curent deoarece contractul enel este pe numele lui, vine pus pe scandal si ma jigneste ..

Vreau sa plecam si sa venim 1 data sau de 2 ori pe an in tara pentru a pastra legatura tata copil pe care nu as vrea sa o intrerup insa nu vreau sa imi cresc copilul in case cu chirie sau chinuit prin nu stiu ce coclauri, am muncit 11 ani sa realizam ceva si acum raman fara nimic , invatati-ma va rog ce sa fac - mentionez ca sotul lucreaza in domeniul it si are un salariu de aprox 8000 ron , o firma de avocatura in spate si eu sunt singura, fara venit si cu un copil care merita sa aiba o familie normala si o copilarie normala si fericita..
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
brokenangel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:11, 25 Ianuarie 2013
Ca sa cereti stabilirea domiciliului copilului la ruda
dvs, ar trebui sa aveti ceva cat de cat stabil, un loc de munca, acte de resedinta/ drept de munca, sa convingeti instanta ca e in interesul copilului sa se stabileasca acolo.
Va puteti folosi si in acest proces de ce acte aveti, adica certificatele alea, martori, sa doveti ca nu aveti cu cine va intelege.
VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL PENTRU RASPUNSURI !

Incerc sa ma linistesc de 3 luni aproape locuiesc la o ruda desi avem un apartament liber insa stau tot sub teroarea sotului care vine in lipsa ia lucruri si ma jigneste .

Imi doresc stabilitate pentru copil si din acest motiv incerc sa gasesc cea mai buna solutie pentru a nu sta prea mult timp in casa cu chirie ( deh mentalitatea romaneasca) aveti dreptate ca in alte tari oamenii nu se leaga de case insa noi avem o educatie diferita si trebuie sa lasam ceva copiilor iar cum eu am mulncit degeaba doar casa ii fac zestre sotului si soacrei si acum sunt pe strazi nu ma pot linistii psihic cu gandul ca, copilul nu va stii ce inseamna ACASA ( nu am facut acest copil ca sa tin un barbat legat de mine, l-am facut pentru ca mi l-am dorit si pentru ca mi-am iubit sotul si visam sa imbatranim impreuna, am facut o casa si am facut totul pentru a avea o familei ...) Imi iubesc copilul mai mult decat orice pe lumea asta si sunt in stare de orice sacrificiu pentru el, nu ii vb de rau tatal desi ar trebuii sa stie cate face si ca nu ii pasa decat de el insa nu vreau sa ii murdaresc sufletul, el stie ca ne iubeste si ca atunci cand ma loveste noi de fapt ne jucam ... Mi-am iubit sotul cu disperarea unui om nebun, a fost Dumnezeul meu si am facut totul pentru el , nici nu si mai aduce aminte ca se trezea noaptea si imis punea ca ma iubeste si ca ma va iubii pana cand va murii si dupa, ma lovea si se uita in ochii mei cand plangeam sfidandu-ma si bucurandu-se parca de durerea ce o provoca.. Cum ne putem transforma atat de tare ? De ce ? Nu am gresit cu nimic ...

Am mers cu cel mic la psiholog imediat dupa plecarea tatalui pentru ca urla in somn, plangea dupa el si spunea la toata lumea ca tati a batut-o pe mami si arata cum.. Acum cand il ia la el il aduce bolnav si deja mi-am strans dovezi si am sa continui sa o fac poate reusesc macar sa il ia numai cateva ore saptamanal si sa nu il mai ia lunile de vacanta decat tot cateva zile , nu am incredere in el, nu ii da sa manance corect si il lasa toata ziua la tv, calculator sau tableta motiv ptr care cel mic cere la el ( eu tin la alimentatia, educatia si petrecerea timpului in mod normal si adecvat varstei)Credeti ca as putea sa il decad din drepturi pentru rele tratamente si neglijenta ?!
Pentru motivele expuse de dvs, NU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort , custodie ContSters231437 ContSters231437 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sunt disperata si nu am cu cine sa discut despre necazul meu. Am 32 ani , sunt casatorita de 10 ani si avem un copilas ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna - va rog din suflet ajutor!!! brokenangel brokenangel Am mai scris despre necazul meu,acum sunt nai disperata ca niciodata , in timpul programului de vizitare al fostui sot copilul plange si ma intreaba \\" mami ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet ajutor / incuviintare executare silita brokenangel brokenangel Buna seara, Va rog ajutati ma sunt intr-o situatie disperata, ma aflu intr-un proces complicat de partaj si de asemenea sunt intr-o situatie destul de grava in ... (vezi toată discuția)