avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... M-au trimis in somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

M-au trimis in somaj

Sunt angajata la o firma din 2003.Invocand motivul crizei financiare din 4 angajati au hotarat sa trimita 2 in somaj. Ne pot chema innapoi la munca tot pe noi si daca da, vor primi vreun ajutor din partea statului pt faptul ca ne angajeaza din somaj? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:38, 11 Februarie 2009
In cazul concedierilor individuale angajatorul nu are obligatia de a solicita acelorasi angajati sa revina la locul de munca. Daca angajatorul doreste va poate solicita sa reveniti cu ocazia primelor angajari.
In conformitate cu prevederile actuale angajatorul nu mai beneficiaza de stimule la angajarea somerilor care au avut CIM cu societatea in ultimii 2 ani.
Dar in perioada in care eu sunt in somaj poate angaja alta persoana pe postul meu? multumesc
In cazul concedierilor individuale este posibil sa angajeze alta persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulare someri mihaitzab mihaitzab buna seara va rog sa imi confirmati informatia: un somer este stimulat daca se angajeaza, cu un procent din valoarea somajului? daca da, cat e procentul? ... (vezi toată discuția)
Facilitati pentru somerii care se angajeaza bvr bvr Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, care sunt facilitatile de care beneficiaza somerii care isi gasesc un loc de munca in perioada in care sunt in somaj. ... (vezi toată discuția)
Angajarea din somaj roxurox roxurox Buna ziua! Daca ma angajez (contract pe perioada nedeterminata) pe perioada somajului mai beneficiez de cei 30 % din indemnizatia de somaj? Daca ma angajez ... (vezi toată discuția)