avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma broker asigurari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma broker asigurari

buna ziua
vreau sa urmez cursurile de broker asigurari la o renumita societate, si dupa terminarea acestui curs as dori sa-mi deschid un birou unde sa-mi desfasor activitatea de broker.
Pentru acest birou este necesar sa infiintez un Srl? Daca da, de ce acte am nevoie? Nu pot sa deschid biroul doar pe baza contractului de colaborare ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:43, 23 Ianuarie 2013
Pentru asistent broker e suficient un contract de colaborare si un capital minim de 200 ron, insa pentru o firma prin care sa activati ca broker, capitalul social este de minim 25.000 lei.
Reglementarea activitatii unei firme de broker in asigurari care este obligatoriu sa fie societate comerciala o gasiti in urmatoarele acte normative: Legea nr. 31/1990, Legea nr. 32/2000, ordinul CSA nr. 3110/2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate brokeraj adinaadina adinaadina stie cineva ce acte sunt necesare pentru infiintarea unei societati de brokreaj? ce forma trebuie sa imbrace societatea? (vezi toată discuția)
Broker de asigurari Leonard Turcitu Leonard Turcitu Care sunt pasii de urmat in infintarea unei firme de intermediere asigurari(rca,casco .asigurari locuinte) (vezi toată discuția)
Devenire broker asigurari ContSters184692 ContSters184692 Ce trebuie sa fac sa devin broker in asigurari? Trebuie sa fac contracte cu toate societatile de asigurari? (vezi toată discuția)