avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza contract de vanzare cumparare

La incheierea actului de vanzare cumparare asupra unui imobil de la un frate (imobil in care locuiesc parintii) am preluat si clauza ca parintii isi rezerva dreptul de abitatie viager precum si ca am obligatia de intretinere si ingrijire a acestora. (imobilul a fost cumparat de frate de la parinti). Fratele a cumparat o casa la tara
si doreste ca parintii sa mearga acolo iar parintii doresc si ei acest lucru. Nu pot sa ma opun, dar in acest caz eu nu pot proba ca imi respect obligatiile fata de ei.
Cum pot preveni ca mai tarziu, fratele sau mostenitorii lui sa conteste actul de vanzare pe acest motiv, avand in vedere ca parintii stau cu el?
Cum ar trebui sa procedez ca sa previn contestarea acestui act?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rodica_mo , utilizator 20:53, 24 Ianuarie 2013
Buna seara,

Da au semnat ca declaranti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare gianys75 gianys75 as dori sa stiu si eu care act de vanzare-cumpare este greu de atacat in instanta...pentru ca am inteles ca sunt de mai multe feluri (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare came came Buna ziua, Va scriu in legatura cu un act de vanzare cumparare pe care dorim sa-l facem. Suntem trei frati si parintii vor sa-mi faca mie act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie poate fi atacat/conestat in instanta? sandu_valentin sandu_valentin Am o mare dilema....suntem trei frati (cel mai mic sunt eu) iar parintii ar dorii sa-mi faca act de donatie pe apartamentul in care locuiesc dumnealor,ca dupa ... (vezi toată discuția)