Daca veti dovedi in instanta existenta unor cheltuieli de judecata binenteles ca le veti putea solicita de la partea care va cadea in pretentii.
Cheltuielile de judecata nu sunt doar cheltuielile cu avocatul. Pot fi si taxe de timbru, cheltuieli cu deplasarea la instanta, cheltuieli de xerox etc.
Pentru ce anume doriti sa solicitati daune morale?
Cheltuielile de judecata sunt compuse din taxe de timbru, onorariu expert, onorariu avocat.
Cheltuielile de judecata pe care le solicitati trebuie sa le dovediti cu chitante.
Ceea ce puteti dovedi cu chitante, puteti solicita.
In functie de obiectul procesului puteti solicita si daune morale.
Aceasta solicitare se face chiar in cuprinsul cererii de chemare in judecata, iar in penal numai la momentul in care va constituiti parte civila obligatoriu precizati cuantumul sumei ce reprezinta daunele morale.
Constituirea de parte civila in procesul penal se face pana la citirea actului de sesizare al instantei, Dupa acest moment nu va mai puteti constitui parte civila si nici nu mai sunteti in masura sa solicitati daune.
Consider că mă simt îndreptăţit să cer daune morale deoarece am fost chemat în instanţă, în decursul timpului pe diferite motive, de aceeşi persoană. De fiecare dată, aceasta a pierdut. M-am săturat să mai merg în faţa instanţei.
Poate aşa se lecuieşte.
Mulţumesc.
Revin,
Cănd se pot solicita daune morale şi care este procedura?. Dacă se timbrează sau nu etc.
Încă o dată mulţumesc.
Inselaciune
lala21
Buna ziua. Numai ce s-a incheiat un proces...si eu sunt parte vatamata. Primesc daune materiale in acest caz sau numai partile civile? (vezi toată discuția)