Buna ziua, din septembrie anul trecut am inceput sa efectuez comenzi pe internet, ( site-uri din UK si SUA, in principal imbracaminte si incaltaminte) pentru diversi clienti. Contra unui comision, clientii imi spun ce produse doresc si eu le comand pe numele meu.
As dori sa va intreb daca se poate infiinta un PFA in acesto domeniu, sau daca exista un anumit domeniu in care ma incadrez, deoarece doresc sa intru in legalitate. Multumesc
Luati legatura cu un contabil. Mare grija cu pfa, presupune sa platiti biruri la stat chiar daca nu aveti activitate, in cazul in care nu mai aveti inca un job.
Puteti sa va faceti linistit un PFA, nu este cu nimic mai dezavantajos decat alte forme de organizare. In plus, scapati de o gramada de declaratii, bilanturi contabile, etc.
Ca taxe, da platiti la venitul estimat, dar in anul urmator, prin depunerea declaratiei 200, venitul se regularizeaza in sensul ca fie va da d-voastra statul bani inapoi, fie daca ati avut d-voastra incasari mai mari decat ati estimat, mai dati d-voastra o diferenta statului.
da, m-am interesat cum e cu PFA-ul si mai nou Intreprinderea Individuala, problema e ca site-urile de unde comand, nu accepta conturi decat pentru persoane fizice, nu pot sa ma inregistrez ca PFA sau II pentru a mi se factura produsele. E complicata treaba..