avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariilor compensatorii la o societate aflata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariilor compensatorii la o societate aflata in insolventa

va rog sa-mi precizati daca la o societate comerciala aflata in procedura de insolventa salariatii care sunt concediati (art.86 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei) isi pot primii salariile compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca aflat in vigoare la data deschiderii procedurii de insolventa.
va multumesc mult!
cu stima,
mihai g.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 24 Ianuarie 2013
Raspunsul este afirmativ ... salariatii vor primi salariile compensatorii prevazute in c.c.m. aplicabil ... insa acestia angajatii pot apela la Fondul de Garantare a creantelor salariale care le poate asigura recuperarea partiala a salariilor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariile compensatorii de la fondul de garantare al statului simet simet O firma X a deschis procedura de insolventa la 1 ianuarie 2013. in luna februarie 2013 concediaza mare parte din salariati si apeleaza la fondul de ... (vezi toată discuția)
Faliment firma /recuperare salarii restante cristina1333 cristina1333 Buna seara, Firma unde am lucrat a fost in insolventa timp de 2 ani iar in urma cu o luna si jumatate a intrat in procedura de faliment. Noi, angajatii,am ... (vezi toată discuția)
procedura insolvenþei concordat preventiv-recuperare salarii skylline skylline Salut, Sunt angajat al unei companii ce a cerut aprobarea Procedurii insolvenţei concordat preventiv -astazi a fost judecat pe fond dosarul si inca nu am ... (vezi toată discuția)