avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... penalitati depasire termen finalizare imobil nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

penalitati depasire termen finalizare imobil nou

Buna seara,

Doresc sa stiu ce document ar trebui sa intocmesc, sau cui ar trebui sa ma adresez (notar, avocat) in urmatoarea situatie:
Am semnat un antecontract de vanzare cumpare a unui apartament intr-un imobil nou, care avea ca data de finalizare 31.08.2012, cu 2 luni perioada de gratie. In data de 31.10.2012 am semnat un PV de receptie pentru lucrarile de construire ale obiectului antecontractului, cu termen de asemenea de 60 de zile maxim pentru semnarea contractului de vanzare cumparare. Apartamentul este gata, insa nu s-a facut racordarea la gaze si din acest motiv nu s-a putut incheia contractul de vanzare cumpare, deoarece in antecontract se mentioneaza clar ca proprietatea va fi racordata la toate utilitatile la data semnarii contractului de vanzare. De asemenea la punctul 6.5. "In cazul in care Promitentul Vanzator nu va finaliza Proiectul si Proprietatea sau va refuza in mod justificat sa se prezinte in fata Notarului Public in vederea autentificarii Contractului de vanzare la data Semnarii Contractului de Vanzare asupra Proprietatii, Promitentul Cumparator va putea opta la libera si exclusiva sa apreciere intre: 6.5.1. sa acorde un nou termen PromVanz pt indeplinirea obligatiilor asumate cu plata de catre PromVanz a unor penalitati de intarziere de 01% din sumele incasate" si la punctul 8.8. "Noi partile am luat la cunostinta ca daca una dintre noi refuza sa-si exercite obligatia de a incheia contractul de vanz-cump la termenul stabilit, cealalta parte este parte este indreptatita sa opteze fie pentru aplicarea clauzelor privind plata penalitatilor, mentionate in parag precedente...".
Dezvoltatorul nu ar avea nici o problema sa semneze contractul de vanz-cump daca eu as fi de acord, insa in apartament nu se poate locui atat timp cat nu s-a facut racordarea la utilitati, si nici nu se stie cand se va face, cel putin racordarea la gaze.
In aceasta situatie as dori sa stiu ce pot sa fac pentru a beneficia macar de penalitatile respective, avand in vedere ca daca eu nu voi pune problema dezvoltatorul nu le-a va scadea din suma ramasa de plata. Daca trebuie sa ma adresez unui notar sau avocat, si data e penalitatile se calculeaza de la data depasirii termenului maxim de semnare a contractului (31.12.2012) sau de la data in care ii instiintez (e necesara o asemenea instiintare?) ca nu reziliez antecontractul, nu ii dau in judecata, ci pur si simplu aplic penalizarile.

Imi cer scuze, stiu ca am scris destul de mult, insa doream ca informatia prezentata sa fie cat mai completa.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Utilitati trecute in antecontractul de vanzare-cump. apartament ContSters111526 ContSters111526 Am facut un antecontract de vanzare a unui apartament in vila intr-o zona limitrofa a Buc. La antecontract cumparatorii au insistat sa le bagam gaze si noi am ... (vezi toată discuția)
Prelungire precontract vanzare-cumparare? ncris78 ncris78 Am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta, cu achitarea apartamentului prin contractarea unui credit prin programul Prima casa. La ... (vezi toată discuția)
Neindeplinire obligatii antecontract igotchills igotchills Buna ziua. Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un ansamblu rezidential nou prin programul prima casa, iar miercuri ar trebui sa ma duc sa semnez ... (vezi toată discuția)