sunt divortata,fetita mea este pe numele fostului meu sot , deoarece eu nu am apucat sa imi rezolv actele.am inteles ca fostul meu sot trebuie sa ma dea in judecata ca sa pot trece fetita pe numele meu.unde trebuie sa se adreseze ? in sectorul in care domiciliez eu cu fetita mea ? sau in sectorul in care domiciliaza el ? si cat costa acest...nu stiu cum sa-i spun taxa de tribunal?mentionez ca nu el este tatal si ca de tatal biologic nu mai stiu nimic.VA ROG din tot sufletul meu ,AJUTATI-MA cu raspunsuri ! VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL ! ( anticipat ) . Cu mult respect !
Potrivit art. 430 alin. 1 Cod civil "Sotul mamei poate introduce actiunea in tagada paternitatii in termen de 3 ani ,care curge fie de la data la care sotul a cunoscut ca este prezumat tata al copilului,fie de la o data ulterioara,cand a aflat ca prezumtia nu corespunde realitatii".
Puteti depune si dvs., actiune in tagada paternitatii in termen de 3 ani de la nasterea copilului(art. 431 Cod civil) .
Dupa solutionarea dosarului de tagada paternitatii tatal biologic al copilului poate sa-l recunoasca pe cale administrativa (la Primarie).
Procesul se timbreaza cu taxe mici numai ca veti avea nevoie de avocat pentru redactarea actiunii cel putin .