avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune si retragere asociati srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune si retragere asociati srl

Buna seara,
Am si eu nevoie de ajutor in urmatoarea problema:
- ce se poate intampla, cand dupa finalizarea primei etape a unei cesiuni (srl cu 3 asociati, doi ies si intra in societate o alta persoana) inclusiv cu publicarea in Monitor a cesiunii, dupa mai mult de 2 ani de zile, ceilalti 2 asociati (cel vechi si cel care a preluat partile sociale de la cei care au iesit) nu se mai prezinta in continuare la Registru pentru finalizarea cesiunii?

In continuare, cei 2 care au cesionat apar in continuare asociati (conform certificat constatator nou) firma avand deci in prezent tot 3 asociati.

Cei 2 care au cesionat, au facut actiune de retragere a lor din SRL, iar instanta invoca din oficiu exceptia lipsei calitatii procesuale active a celor 2 - motivand ca atata timp cat cei 2 au iesit, si hotararea a fost publicata in M. OF nu mai au calitatea de asociati, si ca acea mentiune cf art. 5 coroborat cu art. 21 din legea 26/1990 are efect de opozabilitate fata de terti.
Ce pot face cei 2 asociati in continuare? Cum se pot apara in recurs?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 06:52, 25 Ianuarie 2013
Actionati in judecata asociatii care nu se prezinta la registru comertului in vederea finalizarii cesiunii - obligatia de a face.
Orice persoana interesata putea sa depuna actele pentru finalizarea cesiunii...adica si d-voastra cei care ati iesit din firma !
In etapa a doua pentru finalizarea cesiunii noii asociati/administratori trebuie sa depuna copie dupa actele de identitate, declaratie ca indeplinesc conditiile pentru aceasta calitate, sa depuna specimenul de semnatura, sa se transmita de la ANAF certificatul de cazier fiscal in care sa nu apara inscrise fapte care sa creeze incompatibilitate, eventual dovada folosintei sediului....fara aceste documente etapa a doua nu se poate finaliza, decat in baza unei sentinte judecatoresti irevocabile. Mentionez ca aceste documente nu se depun in prima etapa
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
ContSters22713, utilizator
Evident ca sunt acte care se depun in etapa a 2-a, dar cand tot vezi pe langa tine ca se intampla mereu astfel de situatii, poate ca ar fi bine sa se intocmeasca toate aceste acte inca de la prima etapa si sa aiba si cedentul un set de acte in original care sa-i permita sa continue el finalizarea cesiunii(adica etapa a 2-a). Nu vor sa-i dea, nu vor sa le faca, nu facem cesiunea ! Cam asta a fost mesajul si un semnal pentru viitor pentru altii care vor sa cesioneze !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea actiunilor unei firme cristian69 cristian69 ce proceduri se pot face pentru cestionarea actiunilor unei firme si costuri suint necesare . se fac la un birou notrial sau la registru comertului (vezi toată discuția)
Model contract cesiune parti sociale danmarianpopescu danmarianpopescu Va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: sunt actionar intr-o firma - SRL - cu trei asociati. Doi dintre ei doresc sa cesioneze partile sociale ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl crysenc21 crysenc21 Din cate am inteles, cesiunea partilor sociale catre persoane din afara societatii se face in 2 etape. In prima etapa am vazut ca cea mai importanta este ... (vezi toată discuția)