avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire domiciliu minor

Sunt un tata care se simte discriminat, haituit si batjocorit de sistemul judiciar din romania!
Pe scurt: acum 3 ani s-a nascut in urma unei relatii de 4 ani fiica mea. La cateva saptamani de la nastere ne-am despartit, bunicii materni au luat copilul , fara voia mea si au "avut grija de el, "
Eu am trimis bani, hainute etc lunar de atunci si pana azi,(cu dovada, chitante etc) insa m-am trezit dat in judecata pentru pensie alimentara si stabilire domiciliu la bunicii materni.
Nestiind ca mama copilului nu intentioneaza sa locuiasca la acelasi domiciliu cu minora, nu m-am opus initial insa ulterior la proces s-a dovedit ca ea nu are de gand sa locuiasca cu minora, intentionand sa isi refacac viata.
Eu am facut cerere precizatoarerin care am cerutdomiciliul la mine. Solutia a fost custodie comuna cu domiciliu la bunici. Eu nu vad copilul decat o data pe luna , in vacante deloc si dau banuti la bunici.
Am facut apel si, dupa ce ca judecatoarele nu au citit dosarul care are deja 3 cm grosime, mi-au respin si apelul.
Acum fac recurs, si intentionez sa trimit dosarul si la cedo.

Intrebare? Ce parere aveti? Pot castiga domiciliul minorei? Tin sa spun ca imi iubesc fetita si vreau din inima sa locuiasca cu mine. Am posibilitati financiare. Mama si bunicii Mint in declaratii si se contrariaza, insa se pare ca nimic nu e in favoarea unei decizii pro relatie minor tata. Mai mult la apel au adus adeverinte prin care fetita e grav bolnava. 3 diagnostice dierite . Era scris ca reomandare ca necesita ingrijire din partea mame, care mama oricum nu va sta cu copilul.
In fine ideea e ca judecatorii par ......ori nu au interes ori... Uffff sunt extrem de furios pe sistemul asta de jungla. Ce ma sfatuiti?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Adrian_Mi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian_Mi , utilizator 22:02, 26 Ianuarie 2013
Exercitarea drepturilor parintesti se face de catre ambii parinti insa copilul trebuie sa aiba domiciliul stabilit la unul din parinti , in cazul dvs. la mama. Instanta a avut in vedere varsta mica a copilului si starea de sanatate cat si faptul ca mama este ajutata de bunica la cresterea si educarea minorului , ceea ce nu este chiar rau. Domiciliul minorului nu se stabileste la o adresa anume , ci el va urma domiciliul mamei sale. Legea obliga instanta sa stabileasca pensie in favoarea minorului care pe dvs. va nemultumeste . Daca ati fi dorit ca minorul sa locuiasca cu dvs. l-ati fi cerut de la inceput .Acum ca s-a stabilit o pensie va nemultumeste. Instanta a procedat corect . Dvs. aveti dreptul de a purta legaturile firesti cu minorul respectiv sa solicitati stabilirea unui program de vizitare cu luarea minorului la domiciliul dvs. intr-un anumit interval.
Asa e, dar mama copilului nu are domiciliul bunicii, ea locuieste cu un nene si are domiciliu diferitbde al bunicilor, e o distanta. 40-50 km , copilul nu locuieste cu ea, si mama a fost pusa sa plateasca pensie bunicii! Ma nemultumeste pensia doar ca o platesc bunicii! De altfel, desi insinuati ca e vb doar de pensie tin sa amintesc ca prin \"mijloace legale dar imorale \" o pot micsora la minim. Nu asta e tinta mea, am sa fac asta in cazul in care am sa pierd.
Eu vreau fetita. Nu m-am opus de la inceput pentru ca nu a specificat ca mama fetitei nu va locui cu fetita! Ulterior la interogatoriu a afirmat ca nu intentioneaza sa locuiasca cu fata ca ba are facultate, care e termonata deja din 2012 in vara, ba ca are servici...in fine.
Legat de pensie ...am platit lunasi de buna voie o suma de 300 ron si am cumparat hainute inca de la inceput. Am dovezi etc. Sinu e vb de doua luni..e vvb de 2-3 ani. Nu evb de asta.....
Eu chiar vreau fetita! Ce este in neregula cu asta?
De ce suntem discriminati. Pentru bani?
Cu ce e mai presus bunica materna decat cea paterna? Si mai mult...au afirmat ca nu ma vor lasa sa vad fata intr-un memoriu depus instantei. Motivand ura lor.
De fapt bunica aceea vrea bani, nu are ocuparie, nici mama fetei ju are servici stabil! E un part time! Copilul e bolnav, din cauza conditiilor lor, de ce se dau verdicte dupa ureche?
Mai mult de ce asa zisele instante carora indirct le imbogatesc buzunarele nu ne ia pe mine si pe mama fetei sa ne \"impuna\" asa cum imi impun mie, sa avem inmmod egal grija de copil si sa impartim atat aceeasi sponsabilitate cat si beneficiu parintesc?
Serios? Legile alea de care vorbiti cu atata sfintenie nu snt facute de oameni? Cumva dumnezeu le-a dat?

Multumesc pentru reply!
Mincu A

In realitatea aceasta decizie a instante inseamna asta:
Mama nu o sa stea cu copilul, daca vroia spunea macar o data in instanta ca il iubeste!
Tata nu va fi lasat sa il vada, probabil doar cu executor..ceea ce nu o sa intample ca nu am sa terorizez eu copilul cu politia la usa.
Deci: concluzie?
Copil abandonat de stat , lasat in grija unei bunici a carei ocupatiee crescutul de bebei si traitul din asta!
A facut acelasi lucru cu fratele ei (unchiul mamei minorei) i-a luat de data asta fata din bratele cumnatei si a facut smekerii la tribunal sa o faca pe mama aceea sa ii plateasca pensie, pe fratele ei l-a pacalit la fel sa trimita banuti sa ii creasca ea fata si uite asa hoasca aia supravietuieste.

Revin cu precizarea! Asta e justitie? Eu nu am sa ma opresc aici! Nu e moral nu e deloc in spiritul a nimic in interesul minorului?..e doar un verdict dat sa mai scape din dosare!

Sunt furios ca macar daca insistau sa facem cumva ca acea custodie comuna sa se si exercite nu numai cu titlu scris de custodie comuna! ...

A vedea bebele o data la doua trei saptaman e un chin... E trist si foarte in avantajul minorei.
Tin sa spun ca nu sunt alcolist, violent etc. Si nici partea adversa nu a afirmat asta, doar ca probabil castigurile mele din job ii ademenesc atat de mult.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Mai mult decat sa atacati hotararea nefavorabila si sa insistati pana la capat, nu prea avem ce va sfatui. Banuiesc ca avocat aveti.
Avocat am, multumesc!
Pai stiu...asa am de gand.

Serios spun ca decizie favorabila pentru mine e sa imi lase fata, sa se implice si mama ei in viata , ii platesc eu tot copilului, sa o poata lua oricand doste si oricand fata doreste. Atat nimic mai mult. N cer nimic.
Ce au dat ei e fix cucu. Nu vad nici un interes superior alminorului in ceea ce au ales acele judecatoare...

Numai bine
Adevarul e ca instanta e destul de reticenta cand e vb de copii mici si fetite sa stea cu tatii.
As sugera sa negociati si sa va intelegeti cu mama.. daca ea ar fi de acord, ati castiga fara probleme.
Pt dansa n-ar fi mare diferenta, ca vede fata la dvs sau la bunici.. si daca ii ziceti ca nu-i cereti nici pensie.. poate ar ceda.
E important pt copil sa aiba si mama si tata, ei poarta raspunderea pt copiii lor pana la urma, nu bunicii.
Propuneti-i mamei macar o perioada de proba, puteti suspenda procesul pt o vreme
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Despre incredintare si pensie GILBERTINAS GILBERTINAS buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ca nu mai inteleg nimic am fost casatorit am divortat de curand fosta sotie a parasit domiciliul conjugal pt a treia ... (vezi toată discuția)