Sunt un tata care se simte discriminat, haituit si batjocorit de sistemul judiciar din romania!
Pe scurt: acum 3 ani s-a nascut in urma unei relatii de 4 ani fiica mea. La cateva saptamani de la nastere ne-am despartit, bunicii materni au luat copilul , fara voia mea si au "avut grija de el, "
Eu am trimis bani, hainute etc lunar de atunci si pana azi,(cu dovada, chitante etc) insa m-am trezit dat in judecata pentru pensie alimentara si stabilire domiciliu la bunicii materni.
Nestiind ca mama copilului nu intentioneaza sa locuiasca la acelasi domiciliu cu minora, nu m-am opus initial insa ulterior la proces s-a dovedit ca ea nu are de gand sa locuiasca cu minora, intentionand sa isi refacac viata.
Eu am facut cerere precizatoarerin care am cerutdomiciliul la mine. Solutia a fost custodie comuna cu domiciliu la bunici. Eu nu vad copilul decat o data pe luna , in vacante deloc si dau banuti la bunici.
Am facut apel si, dupa ce ca judecatoarele nu au citit dosarul care are deja 3 cm grosime, mi-au respin si apelul.
Acum fac recurs, si intentionez sa trimit dosarul si la cedo.
Intrebare? Ce parere aveti? Pot castiga domiciliul minorei? Tin sa spun ca imi iubesc fetita si vreau din inima sa locuiasca cu mine. Am posibilitati financiare. Mama si bunicii Mint in declaratii si se contrariaza, insa se pare ca nimic nu e in favoarea unei decizii pro relatie minor tata. Mai mult la apel au adus adeverinte prin care fetita e grav bolnava. 3 diagnostice dierite . Era scris ca reomandare ca necesita ingrijire din partea mame, care mama oricum nu va sta cu copilul.
In fine ideea e ca judecatorii par ......ori nu au interes ori... Uffff sunt extrem de furios pe sistemul asta de jungla. Ce ma sfatuiti?
La CEDO, daca este acceptat dosarul, se va judeca peste cativa ani(cititi si dvs. hotarari CEDO pe net si vedeti), poate sa ajunga si la 8 ani asteptare.
Nu asta va este interesul.
Aveti incredere in recurs, multe hotarari s-au schimbat pe aceasta cale.
Prima conditie este sa credeti ca se poate, si veti reusi.
Totusi ceva nu se leaga.
De ce "ati trimis bani si hainute" si ati pastrat chitantele? De ce nu le-ati dat direct mamei, bunicilor?
Sincer, eu cand cumpar ceva din inima pentru cadou, nu pastrez chitantele pentru a dovedi...
Doar daca nu are unde sa locuiasca tatal ar putea sa piarda procesul cu bunicii...
Sau sa fie un degenerat dovedit in mod indubitabil in fata instantei ceea ce nu imi pare sa fie cazul in speta aceasta...
Ce ar mai putea genera castigarea procesului de catre bunici ar mai fi faptul ca minorul a locuit acolo mult timp si tatal nu si-a dat interesul mult timp.
Mama copilului are domiciliul in acte diferit de bunici. Bunicii la tara, mama la oras, in fapt mama acum locuieste cu unu, nici macar la domiciliul ei, bunica creste copilul din doua motive, sa lase fiica sa isi refaca viata si doi banii.
Ei imi tot resping din cauza actiunii de razgandire insa asta a reiesit din interogatoriu. Chiar mama copilului a invocat diverse motive penu faptul ca nu a cerut copilul ca nu are cum timp etc.
Zice ca a scoala in fapt a absolvit facultatea in 2012, deci minte.noi am spus si asta insa parca vorbim scriem la pietre.
Daca cerera fata sa locuiasca cu ea era cu totul a
Tceva..insa cucu...ea nici dupa ce am cerut eu nu a zis nimic.
Si acum la fel sustine...ca e scoala ca e munca care nu e
Aaa alta tare...a venit cu text ca are servici si ca a venit, in fapt a adus la munca o adeverinta de part time dar nu a ei, a mamei(bunicii) cu un venit oarecare.
By the way prima judecatoare spune ca eu nu fac dovada .unei rele intentii, a neintesului etc...insa decizia e asta custodie comuna cu domiciliul la bunica si plata pensiei etc...
Chitantele au fost pastrate ca am platit cu card si pe acrd imi apar toate platile, cu numele magazinului si suma si ora etc, intamplarea face ca am facut poze fetei cu lucruri noi carucior, bicilete , leagan si mama ei a reconuscut in instanta,
Am fost o scurta perioada plecat din tara, si ii trimiteam bani pe card facut pe numele fetei , asta faceam si inainte ca eram la svici si imi cerea, si eu executam,
Alte chitante? E simplu cumparam eu hainute si ii trimiteam ei pe net sa o intreb daca sa i le cumpar, pastram chitantele ca sa pot sa le schimb daca nu ii vin, si, mitosind ca e cam ciudat ca nu vad copilul mereu, am zis sa le pastrez,
Patesc si acum bani desi in fapt inca nu e definitva hotararea, nu asta deranjeaza,
In timp ce eu trimiteam bani ei ea m-a dat in judecata pe ascuns...imi spunea ca anul trecut(ca sunt doi ani de proces) ca vrea sa isi ia masina, eu nu intelegeam pe ce bani...de fapt era pe banii din proces... ...care si-i inchipuia ca ii va scoate....
Referitor la domiciliul copilului la bunici mai mult timp, da asa e a fost luat cu forta de ei,
Eu interes mi-am dat dovada sunt pozele pe parcusul etapelor crestere a micutei, atasate la dosar, poze cu mine si fetita,+ chitante bani etc, mmarturii tot pe parcursul zileleor scurse de lla nastere pana acum, altfel exista si o filmare cu casa pregatita penu ele de mine, totul cumparat de mine, cu fetita mea cu care ma joc, ..... nu am mai vazut-o de un an si 3 luni......doar in poze....
Orice mi-ar spune oricine nu reic decat.
Acest copil e facut din mama si tata. Tatal l-a salvat de la moarte , ca era cu el pe masa dde avort la clinica. Chiar si asa fiind facut de mama si tata trebuie sa fie ingrijit de mama si tata.
Eu am aformat si sunt dispus in realtate sa colaborez cu mama (doar cu mama copilului) in ideea asigurarii unui climat natural si firesc acestui copil. Indiferent ce costuri impica asta( financiare sau sacrificii. De alta natura)
Ati chemat in judecata si pe mama minorului si pe bunicii paterni sau cu cine va judecati in acest proces?
Este posibil sa nu fie corespunzator redactata actiunea dvs. si din acest motiv sa existe aceste probleme.
Bunicii nu ar putea avea sanse decat daca s-au obisnuit cu bunicii materni si acest lucru sa se datoreze ca dvs. ati tot fost plecat.
Depinde si cum a motivat instanta hotararea pronuntata.
Ei m-au dat in jucata(mama minorei) insa bunica e cu ea, cand i s-a cerut mamicii sa prezinte adeverinta de venit, a adus una pe numele bunicii motivand ca ea nu are contract etc...
Eu inteleg ca s-a obisnuit copilul cu ei, e normal si firesc, dar in numele obisnuintei (are 3ani acum) ce va fi in viitor? Adik nu se pune problema minorului? Se pune a sentimentelor? Si daca a sentimentelor se pune, cu ce afecteaza relatia tata minor, relatia minorului cu bunicii? Intuiesc ca se merge pe presupunerea de razbunare a tatalui?
Daca voi castiga procesul nu intentionez sa ma amestec in sens negativ intre relatia copilului cu celelalte rude din partea mamei sau in relatia mama copil.
Revin la cererea noastra reconventionala. Nu sunt avocat, avocatul meu a scris-o impreuna cu mine, au am taiat,reformulat si adaugat ceea ce am crezut de cuviinta la fel si dansul. Am recitit de zeci de ori inainte sa punem la dosar. De altfel daca cineva citeste ceea ce a scris partea adversa ..ve de la o posta ca e minciuna si "vraja" ,...dar șe pare ca are efect....
....
Am de gand sa merg in continuare pana la capat, sper sa nu fie in zadar!