avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire domiciliu minor

Sunt un tata care se simte discriminat, haituit si batjocorit de sistemul judiciar din romania!
Pe scurt: acum 3 ani s-a nascut in urma unei relatii de 4 ani fiica mea. La cateva saptamani de la nastere ne-am despartit, bunicii materni au luat copilul , fara voia mea si au "avut grija de el, "
Eu am trimis bani, hainute etc lunar de atunci si pana azi,(cu dovada, chitante etc) insa m-am trezit dat in judecata pentru pensie alimentara si stabilire domiciliu la bunicii materni.
Nestiind ca mama copilului nu intentioneaza sa locuiasca la acelasi domiciliu cu minora, nu m-am opus initial insa ulterior la proces s-a dovedit ca ea nu are de gand sa locuiasca cu minora, intentionand sa isi refacac viata.
Eu am facut cerere precizatoarerin care am cerutdomiciliul la mine. Solutia a fost custodie comuna cu domiciliu la bunici. Eu nu vad copilul decat o data pe luna , in vacante deloc si dau banuti la bunici.
Am facut apel si, dupa ce ca judecatoarele nu au citit dosarul care are deja 3 cm grosime, mi-au respin si apelul.
Acum fac recurs, si intentionez sa trimit dosarul si la cedo.

Intrebare? Ce parere aveti? Pot castiga domiciliul minorei? Tin sa spun ca imi iubesc fetita si vreau din inima sa locuiasca cu mine. Am posibilitati financiare. Mama si bunicii Mint in declaratii si se contrariaza, insa se pare ca nimic nu e in favoarea unei decizii pro relatie minor tata. Mai mult la apel au adus adeverinte prin care fetita e grav bolnava. 3 diagnostice dierite . Era scris ca reomandare ca necesita ingrijire din partea mame, care mama oricum nu va sta cu copilul.
In fine ideea e ca judecatorii par ......ori nu au interes ori... Uffff sunt extrem de furios pe sistemul asta de jungla. Ce ma sfatuiti?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Adrian_Mi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian_Mi , utilizator 22:02, 26 Ianuarie 2013
Raspunsul mamei..la intrebarea de ce nu te-ai inteles amiabil cu el a fost ca :"asa a fost sa fie" , de altfel am incercat si inainte de proces...si, nimic.
Daca cineva chiar ar citi dosarul( cam 3,5 cm grosime) ar sti ce sa faca.
Dar se pa ca nimeni nu are aceatsa intentie.
Instanta a intrebat-o .: bun si daca pe el nu vreti sa il cunoasca fata drept tata atunci pe cine vreti? Ea a raspun pe prietenul meu. Desi tot ea a admis ca a avut mai multi prieteni.....
Rea intentie e clar la ea....
Eu m-am gandit ca avocata ei e cunoscuta acolo...si de asta....refuz sa cred ca ceea ce ofer eu e absurd.
In instanta am propus exact asta , il iau in domiciliu la mine, custodie comuna, atesc eu tot asigur tot la bebe..mama are voie minim jumatate de luna cu bebele,(avem case apropiate) ...insa nici un efect. A venit si autoritatea la mine si ei la fel au sugerat si...nimik...

:(
Poate aveti noroc la recurs. Poate rugati si un alt avocat sa se uite pe dosar.. poate s-a gresit pe undeva, poate trebuie pus accent pe ceva din dosar..
Poate greseala cea mai mare a fost ca ati fost de acord ca fetita sa stea la bunici. Conteaza si cand v-ati razgandit, in ce faza a procesului.
Vedeti pe ce motiv au respins apelul, poate va ghidati dupa asta la recurs.
S-a respins pe motiv de tarzie razgandire, adik la a doua infatisare ea a spus ca nu vrea sa stea cu fata eu pana la a 3-a am sarit cu cerinta noua,
Dar si asa nu eram la un proces unde interesul minorului primeaza?
Eram cumva la un proces la care jucam sah?
Nu cred ca o sa castig la recurs...e romania si...nu cred ca e interes pozitiv.
Speranta mea mare e la cedo...sper ca aia sa isi faca treaba
De altfel de prima data a dat custodie comuna! Ce fel de custodie e asta in care...eu nu am relatie c fiica mea? Mama ei nu sta cu ea?!
La lege am citit ca aceasta custodie e altcea nicdecum un program de weekend la doua-trei stamani, ...
Macar custodia comuna sper ca la recurs sau cedo sa se clarifice, aplicarea ei...

Multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
Adrian_Mi, utilizator
Nu am inteles daca mama domiciliaza si ea la bunici.

In mod normal bunicii nu pot castiga procesul in fata dvs. ca tata daca mama are alt domiciliu.

Asa ceva nu am mai auzit.
Dar...in procesele de dreptul familiei cred ca nimic nu este clar daca s-a intamplat asa ceva...
Pe mine ma surprinde total aceasta solutie a instantei...
Ar trebui sa castigati in caile de atac.
Nu domiciliaza.. mama-sa sta intr-un loc, taica-sau intr-un loc si fata la bunici, pe banii parintilor.

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Despre incredintare si pensie GILBERTINAS GILBERTINAS buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ca nu mai inteleg nimic am fost casatorit am divortat de curand fosta sotie a parasit domiciliul conjugal pt a treia ... (vezi toată discuția)