avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... In ce conditii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

In ce conditii

In ce conditii se da soporul de pericol si daca am avut spor de pericol la locul de munca trebuia sa mi se atribuie si Conditii deosebite dupa anul 2003 atunci cand gr1 si 3 s-au transformat in grupe speciale si deosebite? sau daca aveam spor de pericol putea sa mi se schimbe conditiile din conditii deosebite in conditii normale?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:09, 26 Ianuarie 2013
Pentru ca dvs. sa beneficiati de conditii deosebite de munca, firma la care ati lucrat trebuia sa intocmeasca documentatii si sa obtina avizul ITM pentru locurile de munca nominalizate si pentru categoriile de lucratori care deservesc acele locuri de munca, cu respectarea prevederilor HG nr. 261/ 22.02.2001 cu modificarile si completarile ulterioare (ultima HG nr. 1280/ 27.12.2011).
Pentru ca dvs. sa beneficiati de conditii speciale de munca, firma la care ati lucrat trebuia sa intocmeasca documentatii si sa obtina avizul ITM pentru locurile de munca nominalizate si pentru categoriile de lucratori care deservesc acele locuri de munca, cu respectarea prevederilor HG nr. 1025/ 28.08.2003 cu modificarile si completarile ulterioare (ultima HG nr. 1273/ 18.12.2012 - aviz de la Inspectia muncii). Locurile de munca in conditii speciale si firmele care beneficiaza de aceste locuri de munca in conditii speciale sunt nominalizate in anexele 2 si 3 la Legea pensiilor publice nr. 263/ 16.12.2010 cu modificarile si completarile ulterioare.
Solicitati in scris firmei unde lucrati/ ati lucrat sa va mentioneze daca s-au intocmit aceste documente si s-au primit avizele necesare, respectiv sa va elibereze o adeverinta in acest sens (cu respectarea modelului din anexa la Legea nr. 263/ 2010), pentru a putea sa o folositi ulterior, la calculul pensiei, de catre casa judeteana de pensii.
1. Acordarea unui spor de munca in conditii deosebite sau a unui spor de pericol nu inseamna automat ca locul de munca respectiv este incadrat in conditii speciale sau deosebite de munca.

2. Pentru incadrarea locurilor de munca in conditii speciale sau deosebite de munca trebuie sa se procedeze cuma zis colegul @gigipopa mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, doresc sa stiu daca este posibil sa am program de ... roxanatt roxanatt buna seara, doresc sa stiu daca este posibil sa am program de lucru de 6 ore fara a beneficia de grupa de munca. mulumesc (vezi toată discuția)
Grupa de munca Cristian1116 Cristian1116 Buna ziua, Am o intrebare privind grupa de munca, sunt mecanic de locomotiva la privat in Romania si noi nu beneficiem de grupa de munca pe CIM. ... (vezi toată discuția)
Grupele de muncă sunt aplicabile obligatoriu și microîntreprinderilor ... Marcel Hau Marcel Hau Grupele de muncă sunt aplicabile obligatoriu și microîntreprinderilor particulare ? (vezi toată discuția)