avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua! As avea si eu o intrebare:am fost chemat la sediul firmei la care sunt angajat pentru o cercetare disciplinara,ca urmare a atmosferei necolegiale si limbaj necorespunzator in timpul activitatii.As dori sa stiu daca mi se poate desface contractul de munca sau daca mi se va da doar un avertisment pana la urmatoarea greseala.Mentionez ca i-am trimis un email sefului in care i-am spus ca va trebui sa imi dea recuperari sau sa imi plateasca orele suplimentare,limbajul a fost unul la pertu.Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: alonso_first_one , utilizator 16:34, 24 Ianuarie 2013
ati fost convocat? ce abateri disciplinare vi se imputa in convocare? ca ati vorbit la pertu cu seful prim email?
Chiar daca dispozitiile din Codul muncii nu fac referire la normele de comportament atunci cand definesc abaterea disciplinara, nimic nu se opune ca prin regulamentul intern sa se reglementeze obligatia de a se respecta normele de comportament în unitate. Obligatia de respectare a normelor de comportament în unitate se refera la comportamentul salariatului în toate structurile unitatii.

De asemenea, angajatorul stabileşte sanctiunea disciplinara aplicabila în raport cu gravitatea abaterii disciplinare savarşite de salariat, avandu-se în vedere urmatoarele:
a) împrejurarile în care fapta a fost savarşita;
b) gradul de vinovatie a salariatului;
c) consecintele abaterii disciplinare;
d) comportarea generala în serviciu a salariatului;
e) eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de catre acesta.
Nu mi se specifica abaterile,scrie doar ca sunt chemat la sediul firmei pentru o cercetare disciplinara,ca urmare a atmosferei necolegiale si limbaj necorespunzator in timpul activitatii.Totul a inceput dupa ce am refuzat sa semnez fisa de protectia muncii,pt ca nu era semnata din iulie 2012 si nici nu mi s-a facut vreodata vreun instructaj si mi-a transmis ca am doua optiuni,fie semnez,fie imi desface contractul de munca.Pana la urma am semnat si am cedat nervos si i-am dat acel email in care i-am spus ca vreau sa imi i-au recuperari sau in caz contrar doresc plata orelor suplimentare.Ma gandesc destul de serios sa il dau in judecata pentru tot ce mi-a facut pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara BogdanBurtila BogdanBurtila Salut, Am probleme cu un subordonat ce nu isi respecta atributiile. Nu ai cu cine sa te intelegi si mai grav a inceput sa vorbeasca urat, sa trimita ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Un angajat a solicitat invoire de 3 ore(in data de 28.10) si o zi din concediul legal(in data de 29.10), cereri care au fost refuzate de catre seful ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara rin rin Cand codul muncii prevede: \"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)