avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori in afara tarii!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori in afara tarii!

Buna ziua! Va rg sa ma ajutati sa ma lamuresc si eu !
1 ) In cazul in care fostul sot lucreaza in strainatate , si locuieste cu o alta femeie , are buletin provizoriu in Malta pe o periada de 1 an , poate sa ii fie incredintati copii rezultati in urma casatoriei?
2) El doreste sa ii ia in Malta , ii santajeaza sentimental ca daca nu se duc , sau daca vin la mine nu ii mai cauta si nu le mai vorbeste . Cei mici sunt foarte derutati , eu incerc cat pot de mult sa fiu in relatii bune cu ei si sa nu ma pun contra lor , sa nu le devin dusman , incercand sa nu procedez ca el . El refuza sa comunice cu mine , dupa noua lege amandoi avem custodie comuna , dar nu stiu cum vom proceda in cazul acesta! Se poate cere in tribunal program de vizita , ca nu vreau sa ma trezesc ca in fiecare an de sarbatori vine si ii ia cand vrea el , sau mai rau sa ii las in vacanta la el si sa nu ii mai trimita inapoi!
3) Copii asculta de el , deoarece el a fost mai dur cu ei . si le este frica sa il contrazica , si au inceput sa se ascunda de el ca vorbesc cu mine , va rog sa ma indrumati ce sa fac , el a bagat divortul ca asa ia spus doamna cu care este in Malta . eu nu am avocat si as vrea sa fac ceva nu stiu , copii sunt deprimati , ii simt se simte in invatatura , sunt agitati , noi am fost pusi in fata faptului implinit ca el are o alta familie , el a plecat sa lucreze si cand am zis mergem la el a refuzat pe motivul ca e cu altcineva , si le-a impus copiilor sa o accepte pe acea doamna .Va repet este o fire autoritara fata de ei , chiar ia si lovit de multe ori !
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:36, 24 Ianuarie 2013
Da, poate cere ca domiciliul copiilor sa fie la el acolo unde locuieste. Ramane de vazut daca va castiga functie si de ce conditii le puteti oferi dvs, cum au crescut copiii pana acum, cine a avut grija de copii si pana in divort, cine a stat mai mult cu ei, copiii vor fi si ei intrebati daca au in jur de 10 ani.
Puteti apela si la DGAPC pt a cere un sfat in privinta problemei cu care va confruntati respectiv alienarea parentala.

Multumesc! Eu am stat cu ei , conditiile sunt foarte bune , dar eu ma confrunt cu santajul lui emotional fata de copii , la el copii nu are cu cine sta cat timp este el la servici , si nu cunosc limba malteza si engleza ca sa continuie studiile ! Dar el insinta sa ii sicaneze , eu consider ca vrea sa ma faca sa sufar ! Cel mic a avut si o operatie mai delicata cat a fost tatal lor plecat si eu am stat tot timpul cu ei , nici nu am putul lucra ! Sincer am lucrat de la domiciliu , putand sa fac acest lucru ca sa ii pot supravechea ! Dar pot spune in instanta de acest santaj emotional pe care el il exercita asupra lor?
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
nicoletab3, utilizator
Da, puteti spune si in instanta si asistentilor de la autoritatea tutelara cand se va efectua ancheta psihosociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ameninta si santajeaza concubina cu evacuarea nenothtu nenothtu Buna, Am nevoie de ajutorul dvs. pentru ca nu stiu cum sa reactionez. In ultima vreme concubinul, cu care am 2 copii minori, ma ameninta ca ma da afara din ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare mama mea sta cu cineva de 3 ani de zile la tara ... Magie1 Magie1 Am o întrebare mama mea sta cu cineva de 3 ani de zile la tara in casa mamei mele,nu are mutație pe adresa mamei aceea persoana a divorțat de sotie aceea ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei gabor elena gabor elena am doi copii minori in intretinere rezultati in urma unei relatii de concubinaj.tatal lor nu plateste pensia alimentara deoarece nu am deschis nici un proces ... (vezi toată discuția)