Buna ziua
Sunt (inca) angajatul unei societati care trebuie sa-mi dea 6 salarii restante. Acum patronul spune ca firma este in insolventa si ne da doar salariul pe luna decembrie, chiar daca vreau sa-mi fac lichidarea. Este posibil asa ceva, am muncit degeaba 5 luni fara sa pot sa-mi iau salariile? Exista o cale de a recupera acesti bani ? Cum pot afla daca este adevarat si firma este in insolventa ?
Va multumesc anticipat.
Puteti introduce codul fiscal al firmei sau denumirea si judetul, si puteti afla informatii privind insolventa, daca este cazul. Daca nu exista nici o specificare in acest sens in informatiile afisate, inseamna ca firma nu este in insolventa.
De asemenea daca firma este in insolventa salariatii intra automat in tabelul celor inscrisi la masa credala
ART. 123
Creanţele vor fi plătite, în cazul falimentului, în următoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea şi administrarea bunurilor din averea debitorului, precum şi plata remuneraţiilor persoanelor angajate în condiţiile art. 10, art. 19 alin. (2), art. 23, 24 şi ale art. 98 alin. (3), sub rezerva celor prevăzute la art. 102 alin. (4);
2. creanţele izvorâte din raportul de muncă; (adica salariile angajatilor)