avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare salarii de la firma aflata in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare salarii de la firma aflata in insolventa

Buna ziua!
Am fost angajata la o firma timp de 5 ani, in perioada 2007-2012. In anul 2011, luna decembrie, firma a intrat in insolventa.
In luna iunie 2012, am incetat activitatea prin acordul partilor, urmand ca salariile pe luna Mai 2012 si Iunie 2012 sa-mi fie achitate intr-un timp rezonabil.
Ne aflam in luna Marie 2014 si nici pana la aceasta data nu am primit banii.
Am facut urmatoarele demersuri :
- am luat legatura cu patronul societatii care m-a tot amanat
- am contactat firma de insolventa care se ocupa de firma, am trimis e-mail-uri, adrese, am solicitat chiar accesarea fondului de garantare
- m-am inscris la masa credala
Din pacate, raspunsul firmei de insolventa, verbal, a fost ca nu sunt ei cei care decid, administratorul firmei fiind in continuare acelasi, chiar daca firma e in insolventa si ca sa incerc sa ma inteleg cu el
Mentionez ca au fost colegi care au parasit dupa mine firma, chiar si la sfarsitul anului 2013, si au primit salariile restante.
E adevarat ca mai sunt si alti fosti colegi in situatia mea.
Ce putem face? Nu s-a depus nici un plan de reorganizare ceea ce inseamna ca vor declara falimentul.
Venituri nu stiu daca mai au pe aceasta firma, salariati mai sunt vreo 2-3, care primesc banii la timp.
ITM-ul am inteles ca nu poate face nimic daca firma este in insolventa.
Va rog sa-mi dati un sfat.
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 12:59, 13 Martie 2014
Potrivit art. 64 alin. 6 din legea insolventei, creantele nascute dupa data deschiderii insolventei, in perioada de observatie sau in procedura de reorganizare judiciara vor fi platite conform documentelor din care rezulta.
Ca atare, trebuie sa insistati cu adrese si notificari, atat la administratorul judiciar, cat si la administratorul special pt. efectuarea platii.
In caz de faliment, plata creantelor va fi facuta intr-o anumita ordine potrivit art. 123 din lege, abia dupa plata taxelor, orice cheltuieli aferente procedurii, cheltulile de conservare si administrare patrimoniu, remuneratie administrator judiciar, avocati etc. si doar in situatia in care mai raman sume se iau in calcul ulterior si creantele izvorate din raportul de munca.
Din pacate, dupa deschiderea procedurii insolventei, desi puteti actiona societatea in judecata, orice actiuni judiciare, extrajudiciare sau masuri de executare silita se suspenda de drept (art. 36).
Ar mai exista posibilitatea recuperarii partiale a salariilor neplatite prin Fondul de garantare.
Gasiti mai multe informatii aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante kartush1977 kartush1977 Salut toti membri forumului si cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: o ruda se afla in urmatoarea situatie-in noiembrie anul trecut a fost data in ... (vezi toată discuția)
Procesul de insolventa al unei societati si executorul judecatoresc ursu_andy ursu_andy Este normal ca in cazul unui proces de insolventa a unei societati, salariile angajatilor sa fie blocate si intarziate pana la finalizarea procesului de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca privind obligarea la plata salariilor restante. firma in insolventa. cum pot recupera drepturile salariale? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Mi s-a admis in instanta cererea privind obligarea firmei la care am lucrat la plata salariilor restante. De mentionat ca am fost angajat in ... (vezi toată discuția)