sunt functionar public - sunt suspendata de drept intrucat am fost trimisa in judecata pt invinuirea de abuz in serviciu.
sunt unic intretinator de familie, imi cresc singura copilul minor
as vrea sa stiu ce pot face in aceasta situatie -
- ma pot angaja in alta parte, in mediul public sau privat?
- cu ce fel de contract de munca?
- pot beneficia de ajutor social?
- poate fi anulat actul administrativ pana la solutionarea cauzei penale?
Multumesc mult
Actul administratic prin care ati fost suspendata din functie se poate contesta la Tribunal in baza legii contenciosului administrativ 554/204, cerand anularea acestui act. De asemenea pana la solutionarea pe fond a cererii de anulare a actului administrativ, puteti formula cerere de suspendare a actului contestat pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei pe fond, daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege: sa existe dubii asupra legalitatii actului atacat si posibilitatea producerii unei pagube iminente prin mentinerea efectelor actului contestat.
Contestatie impotriva actului de suspendare concomitent cu cerere de suspendare a efectelor produse de acesta pana la momentul solutionarii fondului cauzei ( cererii de anulare a masurii)
va puteti angaja in alta parte, in sectorul privat, cu respectarea prevederilor legii nr.161/2003, privind incompatibilitatile functionarilor publici, si bineinteles ca puteti sa solicitati si ajutor social.
ca o parere personala, dejaba pierdeti vremea pe la instanta, contestand decizia de suspendare, intrucat legea e clara in acest sens.
ART. 94
(1) Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public se află în una dintre următoarele situaţii:
m) în cazul în care s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natura celor prevăzute la art. 54 lit. h);