avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa ne asiguram ca primi banii de la banca? (Prima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa ne asiguram ca primi banii de la banca? (Prima Casa)

Buna ziua,

maine urmeaza sa facem vanzarea unui apartament, cumparatorul cumpara apartamentul prin programul Prima Casa.
Este in regula aceasta urmatoarea procedura?
Noi ne-am dat intalnire direct la notariat (unde cumparatorul va aduce contractul de garantare)... vom semna vanzarea-cumpararea la notariat... iar apoi urmand ca banca sa ne faca in cursul zilei si transferul banilor (se va duce cumparatorul la banca cu ctr. de vanzare-cumparare, autentificat).
E ok procedura?
Ce masuri de siguranta sa ne luam noi, ca vanzatori, in contractul de vanzare... ca sa nu avem probleme cu primirea banilor?

Va multumesc mult,
o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 17:55, 24 Ianuarie 2013
In contractul Prima Casa nu e asa. Se semneaza actele la notariat, notarul depune actul pentru inregistrarea in Cartea Funciara si inscrie si ipoteca in favoarea bancii, dupa ce iese extrasul de carte funciara, cumparatorul merge la Banca, semneaza atunci Contractul de Credit si abia apoi primiti banii pe casa. Intre 3 si 14 zile depinde....
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Cumpãrare apartament deja ipotecat luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna seara. Am găsit prin intermediul unei agenții imobiliare un apartament care mi-a plăcut foarte mult si pe care vreau sa-l cumpăr. Cum nu am ... (vezi toată discuția)
Obtinerea sumei pret apartament din credit bancar prima casa de catre vanzator liliana.suciu liliana.suciu Daca eu sunt vanzatorul unui apartament care urmeaza sa fie achitat din creditul bancar „prima casa-cu avans 5%” primit de cumparator de la banca ,dupa ... (vezi toată discuția)