avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis

am permisul suspendat art 100/3/c/.domnii politisti spun ca nu am dat prioritate unei masini ce era pe drum cu prioritate.eu aveam stop si eram pe ''picior de plecare''.masina a trecut prin fata mea apoi am fost oprita si mi sa spus ca am incalcat legea mi s-a luat permisul o luna de zile .cred ca voi face contestatie...
am mentionat ca nu sunt de acord cu ei .ce este de facut?
:(:(
Buna seara!

Contestati procesul-verbal in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia!

Succes!
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
Ana-Maria Dinescu, Avocat
contestatie in termen de 15 zile fie de la semnarii de catre dvs a procesului verbal, fie, daca nu l-ati semnat, de la data cind va este comunicat.
Nu se merita sa faceti contestatie intrucat termenul ce se va acorda de instanta, va fi mai mare de o luna si pierdeti inutil timp prin instante.
Daca nu va considerati vinovat de savarsirea acestei contraventii, depuneti plangere impotriva PV de contraventie in termen de 15 zile de la comunicare,la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta.
Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
Hotararea instantei de fond se poate ataca cu recurs.
Dupa depunerea plangerii puteti lua certificatul de grefa pe care il prezentati la unitatea de politie din care face parte agentul constatator si veti primi inapoi permisul.
Nu aveti nimic de pierdut si nu va intereseaza cand se va fi fixa termenul de judecata deoarece in tot acest timp veti circula iar in situatia in care plangerea este respinsa veti fi in situatia initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto suspendat - unde contest procesul verbal? cobzaru dorel cobzaru dorel Mi s-a ridicat permisul pt o luna de zile in urma neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. unde pot merge si eu sa depun o contestatie? (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru ca nu am oprit la stop Radu-Petru Radu-Petru Buna ziua, Astazi mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile pe motiv ca ( citez din PV) \" A condus atutoturismul X pe strada Y iar la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala cati_toma11 cati_toma11 suspendare permis 30 zile ,amenda,puncte penalizare pentru ciocnire inexistenta,masina nefiind miscata din parcare ..in comunicare ptr prezentare la politie ... (vezi toată discuția)